Google започна да разпространява най-новата версия на персоналния асистент Google Assistant за своите флагмански смартфони Google Pixel 4 и Pixel 4 XL.

Първите държави, които получиха актуализиранията на Google Assistant, бяха Канада, Австралия, Обединеното кралство, Сингапур и Ирландия. Засега новата версия на Google Assistant е достъпна на английски език само в тези региони и само на тези смартфони. Но в близко бъдеще списъкът на страните и поддържаните устройства ще бъде разширен.

Източникът твърди, че актуализацията ще започне да се разпространява в новите региони през следващите няколко дни. Говорейки за промените ще отбележим, че гласовата транскрипция вече е много по-бърза. Освен това вече можете да разговаряте с Google Assistant, без да казвате „OK, Google“.

През последните месеци Google активно тества тази функция на различни смартфони и в тази връзка, гласовият асистент в неочаквани моменти се активира, предлагайки резултати от търсенето по въпроси, които не сте мислили да му зададете.

Очевидно Google Assistant е започнал да подслушва потребителите почти постоянно. Оттук идва и рекламата на вещи, които се споменават в разговорите и т.н. Друг е въпросът до колко е удобно за потребителите да се намесват в личния им живот.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари