Google започна да разпространява най-новата версия на персоналния асистент Google Assistant за своите флагмански смартфони Google Pixel 4 и Pixel 4 XL.

Първите държави, които получиха актуализиранията на Google Assistant, бяха Канада, Австралия, Обединеното кралство, Сингапур и Ирландия. Засега новата версия на Google Assistant е достъпна на английски език само в тези региони и само на тези смартфони. Но в близко бъдеще списъкът на страните и поддържаните устройства ще бъде разширен.

Източникът твърди, че актуализацията ще започне да се разпространява в новите региони през следващите няколко дни. Говорейки за промените ще отбележим, че гласовата транскрипция вече е много по-бърза. Освен това вече можете да разговаряте с Google Assistant, без да казвате „OK, Google“.

През последните месеци Google активно тества тази функция на различни смартфони и в тази връзка, гласовият асистент в неочаквани моменти се активира, предлагайки резултати от търсенето по въпроси, които не сте мислили да му зададете.

Очевидно Google Assistant е започнал да подслушва потребителите почти постоянно. Оттук идва и рекламата на вещи, които се споменават в разговорите и т.н. Друг е въпросът до колко е удобно за потребителите да се намесват в личния им живот.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Fermin
Fermin

е то да беше само Гугъл да подслушва, а останалите, ФБ, Кортана, Алекса…

споко
споко

„Друг е въпросът до колко е удобно за потребителите да се намесват в личния им живот.“

За да имаш личен живот, трябва да си личност. Нещо, което не може да се каже за зомбираните идиотчета, даващи пари, за да ги шпионират и подслушват 🙂

the professor
the professor

мен не ме подслушва, деинсталирал всичко освен google play…
даже някои работи се наложи да разкарам през ADB и линукс, а други да преконфигурирам…

той
той

Че google play като имаш все едно нищо не си махал…

ЗНАЕЩ
ЗНАЕЩ

АНС и десетина частни еврейски шпионски компании цедят почти 100 % от световния интернет през програми с шаблони, кодови думи, изречения, символи и картинки. Нямат никакви пречки да влизат в сървърите на мобилните оператори и доставчиците на Интернет. Гугъл, Туитър, Фейсбук, WhatsApp са под техен контрол. Viber е разработка на мосад.

bigiadri
bigiadri

“ Кой владее информацията -той владее света“ -тази крилата фраза изрекал един от синовете на Ротшилд, Натан. На битката при Ватерло той изпратил наблюдател и след като се разбрало , че Уелингтон побеждава той бързо преминал Ла Манша и съобщил на Натан, който пак от своя страна пуснал слух , че Наполеон побеждава. Акциите главоломно се обезценили и били изкупени от Ротшилд. След като се разбрало , че победата е за Уелингтон те отново се вдигнали и след продажбата Натан Ротшилд станал най-богатият човек в Англия.

U4en
U4en

шокиран съм

Иван
Иван

На андроид телефона си трябва да сте с къстъм ROM. Аз наскоро с ужас разбрах че хората гледали реклами на телефоните си и ТО ТОВА БИЛО ОТ ГОДИНИ!?!!! Аз съм с Омега ром от както си купих телефона и никога не съм виждал реклама нито ми е ползван байт от интернета за други цели освен за това което аз нареда да се изтегли или отвори някой сайт.