Атаката S&T дава възможност да се разбере набирания текст при разговор по Skype

0
34

Създаден е алгоритъм за машинно обучение, който през Skype определя, кои клавиши се натискат.

 

Италиански специалист, заедно с колегите си от Калифорнийския университет създадоха нов метод за атака срещу Skype потребителите, който получи името Skype & Type (S&T). С помощта на този метод се определят въвеждания чрез клавиатурата текст, потребителски имена и пароли, по време на Skype разговор.

Експертите са използвали факта, че разговаряйки по Skype, много потребители продължават да работят и с други приложения. Повечето клавиатури са доста шумни и звукът от натиснатите клавиши се улавя от микрофона. Дотук нищо ново, само че специалистите са използвали машинно обучение, за да разпознаят конкретния потребителски стил на въвеждането, звука на всеки клавиш и съответно, въвеждания текст.

 

След определяне и запомняне типа на използваната клавиатура, звука на клавишите и стила на писане с помощта на машинно обучение, постигнатата точност на разпознаване е впечатляващите 91,7%. Без използване на изкуствен интелект от начално ниво, точността пада до 41,89%. Атаката е възможна дори и при променливата пропускателна способност на интернет-каналите и дори, когато разговорът по Skype се смесва със звуците от клавиатурата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари