Аудиторията на Instagram превиши 600 млн. потребителя

0
46

Аудиторията на услугата Instagram надхвърли 600 милиона души, което е увеличение с 200 млн. за последната година.

През юни, Instagram обяви преодоляването на бариерата от 500 милиона потребители. Така през последните шест месеца към услугата са се присъединили още 100 милиона души. От компанията съобщиха, че увеличението на аудиторията е най-силното за цялата история на Instagram. В сравнение с равнището в края на 2014 година, публиката е нараснала два пъти.

Още през декември 2014 г., месечната аудитория на Instagram е била 300 млн. За достигането на 200 милиона активни потребители, компанията обяви още през декември 2013-та година. Девет месеца по-рано, числеността на посещаемостта е надминавала 100 млн.

За значими събития през второто полугодие на 2016 г. от Instagram считат пускането на новите функции: самоонищожаващи се снимки и видео, пряката транслация, възможност за изтриване на абонатите, както и деактивирането на коментарите.

По-рано от Instagram съобщиха, че повече от 75% от потребителите на услугата живеят извън САЩ. Повече от половината от потребителския растеж идва от Европа и Азия, а с най-голяма активност са жителите на Бразилия, Япония и Индонезия. Всеки ден, потребителите на услугата обменят повече от 80 милиона снимки и видео, които привличат по 2,5 млрд. лайка всекидневно.

Instagram работи от шест години – от октомври 2010 година. През април 2012 г. компанията е придобита от Facebook за сумата от около $1 млрд.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари