А1 е телекомът с най-бързата 4G мрежа в България за третото тримесечие на 2018 година

16
903
Телекомът получи признанието от световния лидер в тестването на бързината и качеството на мобилните мрежи Ookla

A1 е с най-бързата 4G мрежа в България. Това показват резултатите на световния лидер в тестването на бързината и качеството на мобилните мрежи Ookla. Анализът на скоростта на 4G мрежата на А1 се базира тестове на потребители, които са осъществени между 1 юли и 30 септември 2018 г. чрез световноизвестното приложение на Ookla – Speedtest.

„Резултатите на Ookla са признание за нашия стремеж непрекъснато да подобряваме своята мрежа, за да осигурим на хората в България възможно най-доброто преживяване. Благодарности на нашите клиенти – хиляди от тях дадоха своята обратна връзка и ни помогнаха днес да имаме най-бързата 4G мрежа в България. Това постижение показва, че А1 е и най-подготвена за бъдещето – настъпването на 5G ерата в света на комуникациите. Всичко това ни радва, но и ни задължава да продължим на бъдем технологичен лидер на телеком пазара у нас,” сподели Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги” в А1.

А1 първа у нас демонстрира скорости в 4G мрежа още през 2011 г., а от старта на 4G през 2016 г. до днес е инвестирала над 170 млн. лева, като непрекъснато модернизира и разширява мрежата си. За този период А1 регистрира над 140% ръст на смартфоните в своята мрежа и повече от 800 000 активни 4G потребители. Телекомът отчита и ръст от 260% на трафика на данни, като над 60% от него се осъществява в 4G. 4G мрежата на Мтел покрива всички населени места с над 1 000 жители у нас при максимална скорост до 112 Mbps.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
0 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз ве аз
Аз ве аз

Никога не е късно да ти добавят към договора някоя глупост, която никога няма да ползваш, но ще я плащаш.

Aaa@aaa.com

Ползвам телефон с две сим карти – едната a1 другата теленор. Моите замервания сочат точно обратното,откакто са a1.

Той
Той

Предоставям си телефона за тест. Ако нямах договор, отдавна да не дъм на А1. Изключително бавен интернет, прекъсва и т.н.

dasdef
dasdef

Платено съобщение? 😀

Той
Той

Абсолютна лъжа

Иван
Иван

Виждам колко е бърз тъпия chrome 5 часа го зарежда?

Bnv
Bnv

Vivacom 😉

аз съм си аз
аз съм си аз

Не ги знам тия А1 ли са кви са ама на Теленор стигам до 8МБ/с на LG G6

Илиян
Илиян

Пълна и платена глупост а1 няма пиша Няма никакъв бърз мобилен интернет. Гаранция за най бавен от всички оператори.

Sotko
Sotko

Пълни гупости! В градовете на места няма 3G, а в по-малки населени места, намиращи се на равен терен без планини и възвишения няма дори 2G. Първо да подобрят покритието като цяло и после да се хвалят, че имат най-добрия 4G интернет.