fbpx
9.8 C
София

А1 Xplore TV – телевизията не е това, което беше

Стойностно съдържание, интерактивност и винаги с вас

Най-четени

Преди около година А1 стартира своята иновативна платформа за телевизионно съдържание Xplore TV. Въпреки че не сме от тези, които по принцип гледат често телевизия, нямаше как тя да не спечели вниманието ни с редица подобрения и функционалности, които определено я правят конвертируема за хората, които са се уморили от „класическата телевизионна услуга“.

Още със стартирането си А1 Xplore TV се похвали с не малко канали в 4К резолюция, както и лесно и интуитивно управление на съдържанието. Това е само една от отличителните черти, които тя има, а в следващите редове ще споделим с вас впечатленията си от близо едногодишно използване.

Меню

Едно от най-приятните неща в А1 Xplore TV, това което я отличава от други, предлагани на пазара, и използвани от нас, е менюто. То е изключително интуитивно и потребителят се ориентира много лесно във всички неща, които му се предлагат.

Търсачката работи отлично и ако издирвате нещо конкретно – крайният резултат се постига без големи затруднения. Искате да гледате филм, но не си спомняте как се казва? Достатъчно е само да напишете името на актьор в него, за да можете да го намерите. Подобна е и ситуацията, ако се опитвате да търсите предаване, независимо дали искате да го гледате на живо, или на запис. Всичко става много бързо и лесно благодарение на вградената клавиатура, по която писането е пределно улеснено.

Телевизия

Гледането на телевизия не е това, което беше с новата платформа на A1. Едно от нещата заради което лично аз не го правех до този момент е това, че не мога да съобразявам програмата си с това, което се излъчва по канали (когато не става въпрос за футбол разбира се). Благодарение на интерактивните функции на Xplore TV можете да гледате всичко в над 130 канала 7 дни назад. А в пакета ви могат да влизат над 230 канала, от които повече от 25% са с HD качество. Лесно можете да се прехвърляте между различните канали, да обозначавате любимото си съдържание и с лекота да се подсещате за нещо, което искате да гледате, след като то вече се излъчи или появи във видеотеката.

Видеотека

Именно тя е едно от нещата, които лично мен ме впечатляват най-много и което реално доста често ползвам. В специално създадената видеотека  се намират редица филми от големия екран. Особено във времена, в които ходенето на кино не е много популярно, в семейството ми започнахме да ползваме това все повече. Впечатляващо е, че заглавията, които се появяват реално са невероятно актуални и не малка част от тях са излъчвани единствено в кината до този момент. Има филми за всеки вкус, а всяка седмица каталогът се обогатява с много нови и интересни заглавия.

Изкуствен интелект

Също така впечатляващо е и това, че с течение на времето платформата сама започва да извежда на преден план съдържание, което ви харесва. След няколко дневно ползване на А1 Xplore TV се оказа, че тя доста добре подбира филми, които искам да гледам. Точно в жанровете, които предпочитам, с актьорите, които обичам. А изборът наистина е голям, което е друг сериозен плюс.

A1 Xplore TV GO

Един от най-големите плюсове обаче в цялата платформа според мен е мобилното приложение, което върви с нея. Това именно е и начинът на гледане на телевизия, който лично аз използвам най-често. Нямам телевизор във всяка стая, много често пътувам, дори и сега, а не рядко искам да видя някое предаване, което са давали, да гледам мач, който не дават на мястото, на което съм и т.н.

Благодарение на приложението всички тези пречки отпадат и реално имате телевизията в джоба си. Приложението може да се ползва на всякакви мобилни устройства, не само на смартфони, а благодарение на Chromecast поддръжката му съвсем спокойно можете да пренесете сигнала и върху телевизор.

Често се случва когато съм на гости и на домакините липса определен канал, просто да го стриймнем към техния телевизор от моя телефон. С това услугата освен много интерактивна, на практика излиза и далеч извън пределите на традиционното разбиране, че може да се ползва на един единствен адрес.

В практиката това може да ви позволи с абонамент, който имате да речем за апартамента си в София, да можете да гледате всичко което искате, дори и когато сте на вилата си, или сте на почивка някъде където има само руски канали (истински случай).

А още по-лесно е и това, че дори не е нужно да сваляте приложение. Можете да влезете в акаунта си през стандартния браузър и да получите почти същите условия на ползваемост и качество. Имате възможност да използвате А1 Xplore TV на до 5 устройства

Спортът

Филмите са си филми, на пазара има много услуги за тях, но когато стане въпрос за спорт, A1 от няколко години е далеч пред всички конкуренти. Благодарение на интерактивната телевизия можете да се насладите на четирите спортни канала на компанията-Max Sport. По които вече има изключително много спортни събития с ексклузивни права. Още по-приятен е и фактът, че каналите не са ограничени и могат да се гледат и през мобилното приложение (за разлика от другите популярни спортни канали). Това ви дава идеална възможност да не пропускате мач на любимия си отбор, където и да сте и да го гледате спокойно, включително и в чужбина, стига да сте в рамките на ЕС.

За децата

Едно от нещата, което мога да определя като много голям плюс на интерактивната телевизия е, че всички клиенти разполагат с бърз достъп до YouTube и YouTube Kids – директно от главното меню на Xplore TV.

Приложенията YouTube и YouTube Kids в Xplore TV предоставят цялото съдържание, функционалности и навигация, които клиентите са свикнали да ползват на своя телефон или компютър. Те могат още по-удобно да достъпват личните си плейлисти и абонаменти, да гледат любимите си видеа, директно от екрана на своя телевизор. Приложението YouTube в главното меню на Xplore TV може да бъде управлявано и през смартфон. С YouTube Kids в Xplore TV родителите могат да бъдат сигурни, че детето няма да попадне на неподходящо съдържание. Всички видеа са подредени по възрастови групи – за най-малките до 4 години, за децата между 5 и 7 години и съответно за от 8 до 12-годишните. Съдържанието е категоризирано по жанр – поредици, музика, обучение, препоръчани и др.

В крайна сметка

Телевизионната услуга, предлагана от A1 е едно от най-добрите решения, които има не само на българския пазар, но и по принцип. Съсредоточаването на много нови технологии, качествено съдържание и пределна мобилност прави така, че тя е атрактивна дори за потребители, които са загубили навика да гледат телевизия в класическия смисъл на тази дума. А1 Xplore TV е нещо повече. Това е възможността да имате качествено видео съдържание винаги със себе си и е отлично решение, както за любителите на страхотното кино, така и запалените спортни фенове, които не искат да изпускат събитие. Благодарение на интуитивния си интерфейс и следенето на над 230 канала, ако имате повече време и сте у дома си, също е много лесно, а ако изпуснете нещо – винаги можете да върнете и да гледате на запис.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Аз-Съм
Аз-Съм
1 година

Наистина не е това, което беше затова и не гледам такова нещо от години 🙂

Анонимен
Анонимен
1 година

Ads are getting smarter…

geff
geff
1 година

гадно приложение с ънфрендли интерфейс и неработи на смарт телевизора за разлика от старото им приложение

Иван
Иван
1 година

Зависи каква е мрежата. Ако е docsis нещата не са много розови.

Разочарован
Разочарован
1 година

Най-правилното решение е да бягате надалеч от тези измамници. Бях абонат на 2 различни адреса в два различни града, и 2 пъти си прекратих договора с тях, като и двата пъти ме търсиха за невърнато оборудване което техниците им „случайно“ забравили да опишат като върнато. Постоянни прекъсвания на сигнала, постоянно получаване на СМС със еклскузивни оферти, които само да те примамят да останеш още поне за 1 договор и някой да си изкара един хонорар от теб. Ако имате избор повярвайте ми всички други са по-добри от тях! ПС: Интересно как никъде в цялата статия не прочетох че това е… Виж още »

Хохо
Хохо
1 година

Забравихте да добавите че платен материал. ?

Джет Лий
Джет Лий
1 година

Какво рекламирате тези боклуци от А1. По закон можеш да се откажеш от тях, но всъщност искат ти повече пари за отказ отколкото остават да им платиш до края на договора. Не разбират че така губят клиенти които повече никога не се връщат при тях!!!

Нови ревюта

Подобни новини