fbpx
16.8 C
София

Баджове за следене на работниците и служителите

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Носимата електроника става все по-популярна – всякакви фитнес-гривни и други подобни малки устройства, следящи физическата активност на човека. Фитнес тракерите в комбинация със смартфона преброяват колко крачки са направени, колко километра са изминати и местонахождението по всяко време на денонощието. Оказа се, че тези устройства могат да се използват и по друг начин.

The New York Times съобщи, че работодателите все по-често използват носима електроника за мониторинг на работниците и служителите. Така например, в много ресторанти сервитьорите са задължени да носят електронни устройства, а специализиран софтуер пресмята изминатото от всеки сервитьор разстояние. Най-мързеливите не получават премии и могат да бъдат уволнени.

Специално направено изследване показа, че естествено, след внедряването на тази система за следене на персонала в 392 ресторанта, доходът се е повишил с $2982 седмично, което е около +7%.

Фирмени баджове с микрофони и датчици за местонахождението се произвеждат от Sociometric Solutions. Тези устройства не само броят крачките и придвижването на всеки човек от персонала, а и записват всички разговори. По този начин се оказа, че може автоматизирано да бъде следена вежливостта на касиерките, сервитьорите и продавачите чрез софтуер за анализ на продължителността на разговора, интонацията и думите чрез програми за разпознаване на речта. Устройствата на Sociometric Solutions вече се използват в 20 американски компании.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини