Байдън нареди на специалните служби да направят анализ на руските хакерски атаки

13
685

Президентът на САЩ Джо Байдън нареди да бъде направен подробен и най-щателен анализ на данните на Американското разузнаване за ролята на Русия в хакерските атаки срещу правителствените и корпоративните компютърни мрежи, както и за „безразсъдните и  противоречиви“ действия на Москва срещу целия свят и срещу дисидентите в Руската Федерация. Информацията бе съобщена от изданието The New York Times.

Официалните говорители на Белия дом заявиха, че президентът има желание да увеличи с още 5 години последния останал договор относно ядрените оръжия между двете страни, срокът на действието на който изтича след две седмици. Ако този договор не бъде удължен, след 6-ти февруари тази година Русия и САЩ ще могат да създават произволни количества ядрено оръжие.

„Президентът  нареди на нашите разузнавателни служби да анализират и направят оценка на хакерската атака срещу Solar Winds, на руската намеса в президентските избори от 2020 година, на използването на химическо оръжие срещу лидера на руската опозиция Алексей Навални, както и по повод появилите се данни за заплащане на солидни суми за осъществяване на нападения срещу американските военни в Афганистан“ –  заяви представителят на Белия дом Джен Псаки.

Да си припомним че през последните няколко години американските медии публикуваха много информация относно така наречените руски хакери, които бяха обвинени за атаки срещу Министерството на финансите в САЩ и Националното управление по телекомуникации и информация. Русия категорично отрече тези обвинения.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари