Байдън настоява служителите в САЩ да получат платен отпуск, за да могат да се ваксинират

0
485

Президентът на САЩ Джо Байдън настоява всички работодатели в страната да осигурят на служителите си платен отпуск, за да могат да отидат и да се ваксинират срещу COVID-19. Платеният отпуск трябва да обхваща и времето, необходимо на служителите да се възстановят след ваксинирането, в случай, че при тях настъпят някакви странични реакции или негативни ефекти, заяви Белият дом в сряда.

Байдън има предварителен план да приложи и данъчен кредит за платения отпуск, който работодателите ще осигурят на служителите, за да компенсира разходите за компаниите с по-малко от 500 служители като част от националния план на САЩ за възстановяване след щетите от пандемията.

„Предоставянето на допълнителен платен отпуск за ваксиниране е инвестиция в безопасността, производителността и здравето на собствената работна сила на работодателите и цялата общност, която компаниите изграждат, и за която се грижат. Никой активно работещ човек в тази държава не трябва да губи нито един долар от заплатата си, заради това, че е отделил време, за да се ваксинира и да се възстанови след някои от краткотрайните странични ефекти на ваксината, които могат да възникнат непосредствено“, казват от Белият дом в публичното си изявление.

Байдън казва, че не се отказва от целта си САЩ да постигне повече от 200 милиона поставени дози от ваксините със спешно разрешение за употреба през първите 100 дни от неговото управление като президент, каза той в прес съобщение от Овалния кабинет в четвъртък. Предстои да видим как корпоративните лидери и местния бизнес ще се отнесат с призива и данъчните кредити, които предлага Байдън.

1 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари