Барак Обама става главен редактор на технологично издание

1
12

Президентът на САЩ Барак Обама ще стане главен редактор на ноемврийския брой на списанието за компютърни технологии Wired. Това официално се съобщава в уеб-сайта на изданието.

 

През годините Wired имаше няколко невероятни гостуващи редактора. Това са например Джей Джей Абрамс с мнение за магиите, тайните и фантастиката; Бил Гейтс, който обсъди начини за решаване на най-големите световни проблеми; Кристофър Нолан за пространството, времето и многото измерения и наскоро Серена Уилямс за равноправието на половете в дигиталната епоха. През ноември месец тази година към този списък ще бъде добавен и президентът на САЩ Барак Обама, който е всъщност първият президент, приел поканата за гостуващ главен редактор.

Темата за обсъждане е бъдещето и границите, до които може да достигне човечеството. Ще се разглеждат бъдещите проблеми и препятствия пред хората, които човечеството трябва да преодолее.

Главният редактор на Wired Скот Дадич коментира събитието по следния начин: „Ние искаме да изучим и разберем идеята за това, как съвременните технологии могат да окажат влияние върху политическото ръководство. И кой може да ни помогне по-добре от самия президент Обама?“.

Дадич напомни, че когато Основателите са написали Декларацията на независимостта и Конституцията, те са следвали философията на просвещението. Тогава Франклин е говорел за невероятни неща като електричеството и комуникационните мрежи, Пейн се е отказал от авторските права в полза на здравия смисъл, а Джеферсън радикално е преразгледал подхода към използването на земята. Традицията продължава.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Profruit Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Profruit
Profruit

С времето, остарявайки, Барак Обама все по-силно прилича на дядо си. Радвам се за него и му честитя новото поприще. Очаквам с интерес, да прочетя вижданията му за бъдещото. Открити длани, уверен поглед и всичко в позата му говори за откровеност. Пакетът леко е наперен, което смущава, но това е пропуск на фотошопистите.