Бебе делфин умря, след като туристи го извадиха от водата за селфи снимки

3
745

Технологиите и всичко свързано с тях обикновено са замислени, за да помагат на хората, но понякога интересното и популярното може да се превърне в предпоставка за тъжен финал.

Туристи в морския курорт Сан Бернардо в Аржентина станаха (не)волни причинители на смъртта на бебе делфин, което извлекли на сушата, за да си правят селфи снимки с него. Не става въпрос за един или двама души – цяла група хора участвала в операцията, наобикаляйки животното, а след като направили снимките и приключили със забавленията, просто оставили делфина в безпомощно състояние.

Вместо да го приберат във водата, те предпочитали просто да се интересуват от снимките и от това да го докоснат.

Видео от неприятната случка се появи в Twitter и закономерно предизвика бурна реакция. Това не е и първият подобен случай, след като неотдавна пак в Аржентина по подобен нелеп начин умря друг делфин от рядък вид. Желанието за перфектното селфи вече предизвика поредица от опасни и дори смъртоносни инциденти за хора по цял свят, но напоследък и животните страдат от това. През 2015 г. цял парк в щата Колорадо бе затворен принудително, след като туристите прекалиха с желанието си да правят селфита с мечките там, припомня CNET. Хората се приближаваха на няколко метра от опасните диви животни, рискувайки твърде много за заветния кадър.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
симеонофф
симеонофф

Уроди мръсни.Другия път им пожелавам селфи с Голяма Бяла

додо
додо

И аз.

що??
що??

и кое му е ИТ-то на тази „новина“