Безплатното обновяване до Windows 10 струваше на африканските природозащитници $30 000

2
63

Гневен потребител на Reddit се оплака от доброволно-принудителното обновяване до Windows 10.Живея в Централноафриканската република, където ползваме бавен спътников интернет и броим всеки мегабайт. Един единствен от нашите компютри незабелязано е изтеглил 6 GB инсталационни файлове за Windows 10. Тези компютри използваме за връзка с нашите рейнджъри и координираме операциите срещу бракониерите чрез GPS„.

 

Потребителят с псевдоним zambuka42 се ядосва, че работата не е само в парите, но и в това, че във всеки един момент компютрите трябва гарантирано да работят добре. „Ако препоръчително-задължителното обновяване започне и спре нормалната работа на компютър когато координираме действията на рейнджърите срещу въоръжените бракониери, то кръвта ще бъде върху твоите ръце Microsoft“ – каза още zambuka42.

 

Спътниковата връзка в отдалечените райони на Африка струва $5 за един мегабайт. По този начин „безплатното“ обновяване до Windows е струвало на отдела на Централноафриканската република за борба с въоръжените бракониери немалките $30 720.

В поста на zambuka42 има много нецензурни изрази. Той пише още, че е много зъл на човека, който за последен път е настройвал техните компютри и не е знаел как да ограничи спътниковия трафик за връзка с интернет.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
cybercop
cybercop

Те, бедните са за това. Да им се взема. Нали в Библията (която противно на масовото схващане е сравнително нова книга) пише – „Който има ще му се даде, който няма ще му се вземе“. От нямащите, винаги е по- лесно да се вземе. От имащите е мъка.

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

Идеята на статията не е,че някой дал пари на друг а ,че IT специалист не е успял да се справи с насилственото „натряскване“ на Win10
А какво остава за обикновеният потребител.