Без първоаприлски шеги с COVID-19

2
258

В целия свят – от Тайланд до Индия, правителствата препоръчаха на всички да не си правят първоаприлски шеги с новия коронавирус. Това може да доведе до слухове, които могат да застрашат много човешки животи.

Както вече споменахме, интернет гигантът Google, който е добре известен със своите първоаприлски шеги, няма да спази тази традиция заради новия коронавирус и пандемията от него, която вече отнесе над 40 000 живота в целия свят.

Тайланд на 31 първи март предупреди своите жители, че първоаприлските шеги с коронавируса ще бъдат наказвани със затвор до 5 години.

„Не е законно на първи април да има шеги с COVID-19, които могат да доведат до ужасяващи резултати“ – съобщението е от официалния акаунт на правителството.

Президентът на Тайван също изпрати съобщение до хората, но чрез Facebook. Той каза, че всеки, който разпространява слухове и невярна информация за новия коронавирус ще бъде наказван по  параграф на закона, според който наказанието за шега с COVID-19 може да бъде до три години затвор и/или глоба от 3 милиона ($99 200).

Звеното по киберсигурност на Индия заяви, че ще предприеме юридически действия срещу всеки, който разпространява фалшиви новини на 1-ви април.

Под заглавието „COVID-19 не е шегагерманското здравно министерство призова обществеността да не измисля забавни истории свързани с новия коронавирус.

Много от коментарите в Twitter са на тема, че 1-ви април този път е отменен, понеже никой не може да измисли по-невероятно нещо от това, което сега се случва в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари