Известна рансъмуер група започна да публикува документи, които твърдят, че са били откраднати от белгийската полиция в един от най-големите подобни инциденти в историята на страната, предава Infosecurity-Magazine. Виновник за инцидента се смята, че са групата зад RagnarLocker, чрез който е атакувано полицейското управление на Звeйндрехт в Антверпен. Публикуването на материали от атаката е станало и повод да бъде призната хакерска атака, която е осъществена по-рано тази година.

„Полицията в Зейндрехт се сблъска със сериозен хакерски инцидент по-рано тази година. Интернет престъпниците са успели да получат достъп до административната мрежа. Персоналът в полицейската зона, който е най-силно засегнат от атаката е информиран. Заради секретния характер на разследването, ние ще се ограничим с подаването само на тази информация“, гласи официално съобщение на полицията във Facebook. В интервю за местна медия, полицейският шеф на Звейндрехт признава обаче, че RagnarLocker са успели да копират чувствителни данни при пробива си, макар и те да са се намирали на отделна мрежа.

По думите му са били достигнати полицейски доклади, бележки от издадени глоби, но също и изображения на детска експлоатация, които са се намирали в мрежата, като доказателства за извършени престъпления. „Това, разбира се е особено разочароващо“, споделя Марк Снелс, завеждащ управлението. Според информация на Infosecurity-Magazine хакерите са откраднали данни от 2006 до днес, а в достигнатите данни присъстват сведения за жертви и извършители на престъпления, свидетели на престъпления и хора, които са под специално наблюдение от страна на полицията. Снелс заявява, че засега няма информация как е бил осъществен пробива.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари