Kamp C се похвали с интересно постижение. Това е първата компания, която чрез 3D принтер е принтирала двуетажна къща, на един път. Излишно е да се споменава, че е използван най-големият 3D принтер в Европа.

Въпросната къща се намира във Вестерло, Белгия като демо на услугата

Показват се различни стилове. Основна цел е да се определи как тази къща, построена чрез по-екологични техники, ще издържи на времето, в сравнение с конвенционалното строителство.

Къщата е част от европейския C3PO проект, който се финансира от Европейския фонд за регионално развитие. По него работят учени и предприемачи от Фландрия, които искат да се възползват от прогреса в 3D принтирането и да го ускорят.

Както казахме, къщата е на два етажа и е с площ от 90 кв.м.

Вторият етаж представлява голям пробив в конструирането чрез 3D принтиране, предават от Business Insider.

„Домовете, които вече са принтирани по света, имат един етаж. Обикновено се принтират на части във фабрика, а после се сглобяват на място. Ние принтирахме цялата сграда направо на мястото ѝ.“, обяснява проектния мениджър Емиел Асионе.

Според Kamp C, тази къща е три пъти по-здрава от обикновената. Отнело е три седмици, за да се случи, но компанията смята, че в бъдеще може да се постигне срок от два дни.

Принтирани са различни видове стени, за да се покажат възможностите на технологията. Някои са извити, например. Къщата е обзаведена, за да могат хората да видят как би изглеждал един такъв нискоенергиен дом.

Строителите ще добавят система за отопление, зелен покрив и соларни панели

Експертите ще продължат да наблюдават къщата, за да стане ясно колко устойчива във времето е тя. Информацията ще послужи за допълнителното развитие на подобни проекти за 3D принтиране.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари