Белгийска организация обвинява Apple в заблуждаване на потребителите

0
16

Потребителски организации от цяла Европа са насочили дулата си към Apple. След Италия, Белгия е втората страна, в която организация за защита на потребителите обвинява американската компания в заблуждаване на клиентите си. Test-Aankoop твърдят, че Apple не спазват европейските закони и подвеждат потребителите по отношение на правото им за получаване на гаранция.

Случаят е идентичен с този в Италия. Напомняме, че, според възприетия в ЕС закон, всеки потребител има правото да използва гаранция за закупената си електроника с валидност минимум две години. При продуктите на Apple обаче безплатната гаранция трае само година. Оттам нататък, потребителите трябва да си платят за пакета AppleCare, който им дава още две години гаранция за закупения продукт.

Според белгийската организация, Apple умишлено не напомнят на клиентите си за съществуването на гореописания закон, с цел да продават повече пакети AppleCare.

Засега Apple не са дали коментар по въпроса. Това обаче със сигурност няма да забави последствията от съмнителните им практики. Португалска организация обяви, че също ще ги съди още през лятото на 2012 година. В Италия компанията вече бе принудена да плати глоба в размер на $1,2 милиона. По всяка вероятност и други страни от Европа ще предприемат подобни действия в бъдеще.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари