Белият дом отхвърли предложение да строи … Звездата на смъртта

0
140

Властите в Съединените щати отхвърлиха съвсем официално предложение, подписано от 34 000 американски граждани, да започне изграждането на … Звездата на смъртта (Death Star) през 2016 година. Правилно сте прочели – става въпрос за гигантската космическа станция на империята от филмовата сага Междузвездни войни, която имаше способността да разрушава цели светове.

Според петицията в подкрепа на екстравагантния проект „Фокусирайки нашите отбранителни ресурси в една платформа за космическо превъзходство и една оръжейна система като Звездата на смъртта, правителството ще стимулира създаването на работни места в сферата на строителството, инженерните дейности, космическите изследвания и много други сегменти и ще заздрави националната сигурност“.

Колкото и подобен проект да е очевидно неосъществим, от Белия дом са отговорили официално на авторите на петицията, посочвайки че причините за отказ от проекта са три – неговата висока цена, неморалност и … някои пропуски в дизайна на съоръжението.

„Администрацията не подкрепя взривяването на планети“ – посочват представители на Белия дом и добавят: „Защо да харчим неизброими средства на данъкоплатците за Звезда на смъртта с фундаментална слабост, която позволява унищожаването й от космически кораб с един единствен човек.“ Вероятно онази част от населението на планетата, която не харесва САЩ си е отдъхнало след това изявление, а някои дори биха добавили, че не се знае, дали американската администрация не би подкрепила взривяването на планети, ако на тях има да кажем терористи или съмнения за разработка на химическо оръжие …

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари