Берни Сандърс: Време е да вземем интернет от ръцете на монополите

9
556

Кандидатът за демократичен президент на САЩ Берни Сандърс пусна план в петък, който призовава за третиране на интернет като обществена услуга и разбиване на „големи доставчици на интернет и кабелните монополи“. Планът му се нарича „Високоскорестен интернет за всички“ и е част от работата на сенатора от Вермонт, който ще предостави безвъзмездни средства и помощ в размер на 150 милиарда долара за местните и държавни правителства с цел изграждането на широколентови мрежи, които да бъдат обществена собственост като част от „Зелена нова сделка“.

Сандърс също споменава съществуващите интернет доставчици в плана, казвайки, „е интернет не трябва да бъде „машина за пари“ на компании като Comcast. AT & T и Verizon. Планът предлага да се използват съществуващите антимонополни власти, за да се разруши това, което той нарича телекомуникационни монополи, и казва, че ще се бори за възстановяването на регулацията за мрежовия неутралитет, която падна в средата на миналата година. Предложението ще изисква също така интернет и кабелните компании да бъдат поп-прозрачни по отношение на цената на услугите и де премахнат неизгодни за крайнитеклиенти неща като скритите такси.

В публикация в социалната мрежа Twitter, Сандърс заяви, че неговият план ще направи Америка по-равна, като ще осигури високоскорестен интернет за всяка общност и за всяка среда – градската и селската.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
МъдиУотърс
МъдиУотърс

От трева легална за всички, минава на кодене за всички xd

.>_<.
.>_<.

„ще направи Америка по-равна“.
Това е комунизъм.

Аз ti toi
Аз ti toi

Случайни неща няма, така е решил мозъчния тръст! Щом искат да има достъпен интернет, така ще бъде!

Jvc
Jvc

Капитализъм – монопол до монопол
Комунизъм – олигопол
монархия – царя е гол
ИИ💻зъм – няма пол

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Монополите се появяват, когато държавата се намеси давайки преференция на един играч. В пазарни условия монополи не могат да съществуват дълго време, защото винаги ще се появи някой, който да сегментира пазара предлагайки различно качество и различна цена. Няма пример от историята, в който един монопол да се е задържал дълго и това да не е благодарение на държавата. Пример за БГ е едно предприятие в Бургас, което генерира най-голямата печалба в БГ и плаща 0 данъци благодарение на това, че Иван Костов го дава на Русия. В момента всички говорят за окупация от запада и никой не споменава, че… Виж още »

Агент Мъди Уотърс
Агент Мъди Уотърс

Не слушайте Бърни Сандърс той е един умопобъркан и ненормален комунистически чифут , който е и от либерал демократите. Те са доказали ,че могат само да взимат ,но да произведат нещо освен концлагери и терор чифутската комунистическа дружина не могат.

Сандърс : Америка по равна ; ще махат планините
Сандърс : Америка по равна ; ще махат планините

Антимонополни власти ще ХХ.Х обаче монопола си подължава 25 години.

Ратнемок
Ратнемок

И това как(во) ни засяга тук в България?

Срещу дефинзофрмационните кампании
Срещу дефинзофрмационните кампании

Основният проблем на САЩ е, че пазарът на ценни книжа от над 70 трилиона долари в момента се търгува с отрицателна лихва от -2%. Това е пълен абсурд и е дело на прогресивистките, социалистически, ляво либерални разбирания на прикритата марксистка общност, която иска да направи от САЩ една европейска социалдемократическа държава със силно регулиран пазар. В следствие на това, в момента в пазара на ценни книжа и на пенсионни фондове се надува страшен балон, този балон създава други балони и затова се говори за термин „майката на всички балони.“ Какво предложи Грийнспан /бившият шеф на ФЕД, който чрез левичарските си… Виж още »