Бета тестовете на пълноценния автопилот на Tesla започват на 20-ти октомври

7
767

По време на събитието Tesla Battery Day 2020 Илън Мъск заяви пред медиите, че компанията е почти готова със своя автомобилен автопилот от пето ниво. А сега генералният директор на Tesla обяви в своя Twitter акаунт кога ще започнат бета тестовете на Full Self-Driving (FSD).

Електромобилите на Tesla отдавна разполагат с частичен автопилот, който помага на водачите при престрояване, при движение по магистрали и други, но тази система не е изцяло автономна и изисква зад волана да има шофьор. Според автомобилния производител, новият пакет Full Self-Driving (FSD) е автопилот от най-високото пето ниво и може да управлява автомобила самостоятелно. Въпреки това, законодателството засега не е променено и зад волана отново трябва да има човек.

‘Ограничените бета тестове на FSD започват следващия вторник (20 октомври) и в началото ще участват малко хора, които са опитни и внимателни водачи’ – заяви Мъск в социалната мрежа Twitter.

В своя официален уеб сайт Tesla както преди продължава да предупреждава своите клиенти, че включените в нейните електромобили функции на автопилот не правят електрическия автомобил автономен и изискват активно наблюдение от страна на водача. Автомобилната компания на Илън Мъск добавя, че благодарение на редовните ъпдейти, фирмения софтуер на автопилота редовно ще се обновява и подобрява.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари