fbpx
1.8 C
София

Бивш служител на Toyota хакнал сайт на компанията. Сред откраднатата информация има и фирмени тайни

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Toyota обвиниха доставчик на компютърно оборудване, който са уволнили миналата седмица, за това, че е проникнал в компютърните системи на компанията и е откраднал конфиденциална информация, в това число и фирмени тайни.

В иск, заведен в районния окръг на Лексингтън, Кентъки (САЩ), Северноамериканският клон на Toyota Motor твърди, че Ибрахимша Шахулхамид (Ibrahimshah Shahulhameed) е проникнал незаконно в един от уебсайтовете на компанията след като е бил уволнен от поста си на доставчик на 23-ти август.

Само часове след уволнението си, Шахулхамид се логнал в toyotasupplier.com без да е авторизиран за това, и е прекарал часове в смъкване на планове за изготвянето на автомобилни части, информация за дизайна на колите и информация за цените на различни продукти предлагани от компанията.

Уебсайтът е използван от доставчиците на Toyota за обмен на строго поверителна информация между компанията и доставчиците относно настоящите и бъдещи продукти.

От Toyota твърдят, че ако информацията е била споделена с конкуренцията или публикувана в публичното пространство, „това би било оказало изключително голяма вреда на компанията и нейните доставчици – водеща до незабавни и непоправими щети“.

В иска се твърди също така, че Шахулхамид е саботирал софтуера на компютрите използвани от компанията, като е причинил сривове в компютърните системи използвани от Toyota, съобщават от Automotive News.

На Шахулхамид, който е индийски гражданин, е наложена ограничителна заповед да напуска границите на САЩ, и да не разпространява откраднатите фирмени тайни.

Това, което не се съобщава обаче е дали Шахулхамид е използвал някаква уязвимост в системите, за да достигне въпросната информация, или компанията просто не е променила паролите на хора от персонала до които е имал достъп Шахулхамид , когато е работил все още за компанията.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини