Бизнесът на Huawei отбелязва значителен и постоянен растеж, въпреки търговската война между САЩ и Китай

8
787
Huawei днес представи бизнес резултатите си за третото тримесечие на 2019 година.  Компанията генерира приходи от 610 милиарда китайски юана и реализира ръст от 24.4% на годишна база. За този период нетната печалба на компанията е 8.7%.

Huawei запазва фокуса си върху информационната и комуникационна инфраструктура и интелигентните устройства и продължава да повишава ефективността и качеството на своите операции. Това допринася за повишената й оперативна и организационна стабилност, както и за затвърждване на резултатите на компанията през първите три тримесечия на 2019 г.

Търговското развитие на 5G мрежите по целия свят се ускори значително. Huawei продължава да лансира иновативни решения с водещите оператори, като например 5G Super Uplinк – интелигентни и опростени транспортни мрежи. Компанията също така работи с партньори от индустрията за създаване на индустриален съюз и индустриална иновационна база за 5G детерминирани мрежи, което дава възможност за иновации и растеж на технологията.

Към днешна дата Huawei е подписала над 60 търговски договора за 5G с водещи световни оператори и е изпратила повече от 400 000 5G активни антенни единици (AAU) до глобалните пазари

Производството и предлагането на оптичните мрежи, комуникацията на данни и IT продуктите на Huawei непрекъснато нарастват.

Кампанията лансира Huawei Horizon Digital Platform. Тази конвергентна, отворена и ефективна платформа е изградена на базата на богатия технологичен опит на Huawei. С него Huawei цели да работи с клиенти и партньори, за да изгради основа за дигиталния свят, създавайки индустрия за дигитална трансформация на стойност милиарди щатски долари. Тази платформа също ще помогне на различни сектори като правителството, комуналните услуги, финансите, транспорта и електроенергията и ще им позволи да ускорят дигиталната си трансформация.

До края на третото тримесечие на 2019 г, повече от 700 града, 228 компании част от Fortune 500 глобални компании, 58  компании от Fortune Global 100, са избрали Huawei за свой стратегически партньор в дигиталната трансформация.

Huawei стремително развива своите облачни услуги. През третото тримесечие на 2019 г., Huawei обяви технологична стратегия и пусна най-бързата в света платформа с изкуствен интелект Atlas 900. Други иновативни продукти, които компанията обяви са: Huawei Cloud Ascend AI клъстър услуги, 112 нови услуги, захранвани с процесори Kunpeng и Ascend и Industrial Intelligent Twins. Тези продукти постигнаха голям пробив в правителството, доставчици на интернет услуги (ISP), автомобилни, финансови и други индустрии. Три милиона корпоративни потребители и разработчици са използвали Huawei Cloud за разработване на продукти и решения.

В подразделението за потребителски устройства, бизнесът на Huawei със смартфони отбелязва значителен и постоянен растеж

През първите три тримесечия доставките на смартфони Huawei надхвърлиха 185 милиона бройки, отчитайки за годината 26% ръст. Компанията също отбелязва бърз растеж и в други нови бизнес продукти като компютри, таблети, носими и смарт аудио продукти.

През това тримесечие бе представен и смарт екранът Vision с уникални иновации в софтуера и хардуера, който получи висока оценка, както от потребителите, така и от цялата индустрия. Той е част от развитието на една по-стабилна екосистема, която се фокусира върху потребителите и предоставя по-интелигентно потребителско изживяване от всички устройства във всички възможни сценарии.

Глобалната платформа Huawei Mobile Services (HMS) също се развива изключително бързо като обхваща повече от 170 страни и региони. HMS достига вече до над 1.07 милиона регистрирани разработчици по цял свят.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Той
Той

После иди ми обяснявай, че плановата иконимика е лошо нещо 🙂

Мирослав
Мирослав

Това НЕ е планова, а пазарна икономика и успеха им се дължи изцяло на маркетинговата им стратегия и управление на на компанията.
Нали се сещаш, че при планова икономика има заложена продукция, която трябва да се произведе, а в случая имаме много коплицирана обстановка при която точен брой произведен продукт е НЕВЪЗМОЖНО да се планира.

Аго
Аго

Не е важно, дали котката е черна или бяла.Важно е, да лови мишки.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Те па щото са им мн качествени телефоните, всеки с XYЯвей му е пукнато стъклото, нали масово ги гледам, докато същото не се наблюдава при модели на Samsung с Gorilla Glass толкова масово тъй, че xaxaвей да се скрият..

Кьорав кон
Кьорав кон

„китай“ и „качество“ са не допустими в 1 изречение, освен ако не ги свързва някакъв синоним за негативно качество!

Явор
Явор

Да, тук най-правилния синоним за негативно качество е Ейпъл който се провежда в Китай. Веднъж да сме на едно мнение с теб:)

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

И ябълката изгнила и XYЯвей не струват особено ябълката с червей.. Самсунга ми Galaxy SIII от 2012 още бачка напук на всякакви такива нови бракми, и е абсолютно здрав, същото не може да се каже за пукнатите стъкла на xaxaвей…

Ней
Ней

Синонимите знаеш ли какво са, колега, „кьорав кон“?! Знаеш ли, кои части на речта свързват думите в изречението? Не знам, дали си кьорав, но си доволно прост 👍 Баш ти ли ще говориш за качество!?