fbpx
13.5 C
София

Бизнесът регистрира повече домейни от всякога

Най-четени

Nominet пусна актуализирана карта на онлайн света, за да отрази промените, които е видяла при регистрацията на домейни по време на пандемията.

Компанията, която контролира регистъра на домейн .ul, преначерта картата, за да отрази относителния размер на националните регистри.

Nominet подчерта увеличение от 5% или повече в домейните под управление (DUM) за 109 домейни от най-високо ниво (ccTLD). Смята се, че ръстът в регистрацията на домейни се дължи на динамиката на промените в бизнеса по света, който се стреми да отговори чрез онлайн присъствие и експанзия на ограниченията и блокиранията, което доведе до увеличаване на броя регистрирани домейни, като от промените става ясно, че особен ръст се наблюдава в регистрирането на домейни, които съдържат в себе си думите „доставка“ и „онлайн“.

Светът на домейните продължава да расте и да се разширява до нови територии през 2020 г., като се появи и нов ccTLD. Южен Судан стартира домейна .ss, който бе възложен на страната през януари 2019 г.

Според проучване на Growth Intelligence само в Обединеното кралство над 85 000 фирми са стартирали онлайн магазини или са се присъединили към онлайн пазари от април до юли 2020 г.

Отвъд Великобритания, от всички имена на домейни в интернет, в световен мащаб ccTLD представляват 33%.

Останалите 67% са gTLD, от които 47% са имена на домейни, завършващи на .com. Nominet разкрива, че първите пет ccTLD, които се регистрират най-много, са: домейните на страните Токелау, Китай, Германия, Великобритания и Холандия. Домейн разширението на Токелау (.tk) държи лидерска позиция по най-голям брой регистрации през последните няколко години, тъй като регистрирането на домейни .tk е напълно безплатно за техните потребители.

Елеонор Брадли, специалист в Nominet Registry, заяви:

„Знаем, че светът не е равно място и с някои забележими изключения тази карта визуално подчертава разликата между по-зрелите цифрови икономики и тези, при които растежът тепърва предстои.

„Данните като цяло показват и въздействието на блокирането върху установените домейн разширения на отделните държави, като .UK, при който се регистрира скок в регистрациите, тъй като бизнеса без силно цифрово присъствие видя спешната необходимост да се фокусира онлайн.“


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини