Бил Гейтс инвестира в технология за откриване на оръжие в тълпите

10
369

Бостънският производител на металотърсачи за дистанционно откриване на оръжия Evolv Technology привлече $30 милиона инвестиции, като сред основните инвеститори са Бил Гейтс, Джеб Буш и други. Компанията осигурява за летищата, стадионите и училищата в САЩ най-съвременни средства по безопасност за предотвратяване на масови убийства.

Според данните на Associated Press и USA Today, през 2019 година на територията на САЩ има рекорден брой масови убийства от времената на 70-те години до днес. Регистрирани са 41 случая, като 31 от тях са осъществени с използването на огнестрелни оръжия. Около една трета от инцидентите са протекли в обществени места – училища, магазини и барове.

За предотвратяването на подобни случаи компанията Evolv Technology разработва електронни системи за безопасност от ново поколение. Това са устройства, които приличат на кули и са натъпкани със сензори. Те се поставят на места, където се събират много хора и сканират тълпите за наличието на огнестрелно оръжие, ножове или взривни вещества. Използват се алгоритми с елементи на изкуствен интелект, които измерват и анализират магнитното поле около обектите и разпознават тяхната форма, типа на метала и тяхното разположение по тялото на човека.

Когато открие оръжие, новата система изпраща сигнал към службите. Това са снимка на заподозряния и мястото, където се намира. Компанията заяви, че камерите на техните системи могат да фиксират лицето на човек дори и в много голяма тълпа.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бог създаде хората. Колт ги направи равни!
Бог създаде хората. Колт ги направи равни!

Разликата между свободния човек и роба е, че свободният човек има право да притежава и носи оръжие, за да защити с него живота, свободата и честта си. Робът няма такива права. Проблемът в щатите е, че 95% от гражданите НЕ УПРАЖНЯВАТ конституционното си право да носят огнестрелно оръжие. Ако го правеха, нямаше един въоръжен да избива по 20-30 човека, преди да го спрат. Още като извади оръжие и стреля по първата си жертва, 20-30 човека от околните щяха да го разстрелят на място.

основна истина
основна истина

В абсолютно всяко общество, от възникването на човека до наши дни, има само две групи хора, които не желаят гражданите да бъдат въоръжени и способни да се отбраняват. Това са престъпниците и политиците. В Гейропа все още действат законите, наследени от робовладелския Рим – т.нар. „римско право“, което всеки бъдещ юрист изучава още в първи курс. Затова евроГеецът няма право да се защитава сам, а трябва да разчита на господарите си от правителството и техните слуги – полицаите. Докато щатите са създадени като свободна държава от самото начало. Затова Втората поправка на Американската конституция гарантира правото на всеки гражданин да… Виж още »

Скитника евреин
Скитника евреин

Хубави разсъждения, полит-коректни !
И един въпрос : след като, откачалка извади пушка и те разстреля от упор – теб какво ще те сгрее , че някой после , след смърта ти е убил откачалката ?

Д-р Х
Д-р Х

Може би го грее това, че имайки оръжие в себе си, има известен шанс да се защити. Ако на село всяко възрастно българско семейство имаше у дома си двуцевка, то малолетните рецидивисти щяха да се замислят преди да влязат и грабят. Впрочем древните българи са носили винаги оръжие, но са имали обичай „никога не вади оръжие освен в случай на вражеско нападение“.

основна истина
основна истина

До скитащия чифутляк: Ами ще ме сгрее това, че чак такива откачалки няма :))) Откачени, откачени, ама вадят оръжие все в църкви, училища и МОЛ-ове! Що не отиде нито една откачалка да извади пушка в казармата и да почне да стреля по въоръжени войници, а?

основна истина
основна истина

И, не – политкоректни са твоите разсъждения. Това е най-големия кошмар на сънародниците ти – ще един ден янките ще се осъзнаят, ще излязат на улиците с оръжие в ръка и ще се освободят от еврейско робство! Нали затова започнаха да обрязват всички момченца в JewSA още в родилния дом, под предлог, че така било по-хигиенично… Освен ако родителите не попълнят специална декларация, че не желаят детето им да бъде обрязвано. А действителната причина е друга – като започне един ден революцията, евреуте да не могат да бъдат разпознавани само като им смъкнат гащите.

Technical
Technical

И като намират оръжие у някой човек, какво ще става? Ще му го изземат незаконосъобразно ли, ако човекът има разрешително? Откакто съществуват взривни вещества, само мюсюлманите носят колани с детонатори, а всеки бял човек просто иска да си защити собствеността и живота. Ако в България всеки бял българин си купи огнестрелно оръжие като швейцарците, които имат истинска демокрация, много корумпирани политици и ченгета ще станат по-ниски от тревата, а циганите може би до един ще избягат в чужбина. Всички те експлоатират несправедливо обезоръжената нация от комунистите 45 години.

Мишо
Мишо

Говорите за пистолети и пушки, ами ако някой извади гранатомет или С4? Всички ли трябва да се разхождаме въоръжени с всякакви бойни средства? Защо да не се движим и с танкове, за да може да сме още по-защитени… пълни глупости! Равноправие се постига когато стремежът е към МИР, а не към саморазправа и бойни действия. Ако някой извади оръжие и го използва безпричина – има си хора, които са обучени, учили, полагали изпити, тренирани за реагиране в такива ситуации, те да се оправят, не куцо и сакато. Защото всеки иска да е свободен за това се създадоха и атомните бомби,… Виж още »

Който нож вади - от чекия умира :)))
Който нож вади - от чекия умира :)))

Мишко, още древните римляни са го казали: „Si vis pacem, parra belum!“. В превод за мишоците: „Искаш ли мир, готви се за война!“. Ако си напънеш промитото от либерастка пропаганда мозъче, може и да се сетиш, че откакто са създадени атомните бомби, нито една страна, която ги притежава, не е водила война на своя територия. Ако всички държави разполагаха с ядрено оръжие, щеше да настане тотален мир на планетата. Защото никой нямаше да посмее да го наруши.

Който нож вади - от чекия умира :)))
Който нож вади - от чекия умира :)))

От все сърце ти пожелавам няколко разани тарамбуки да опънат майка ти, сестра ти или тебе (те не подбират мъжко или женско, за тях е важно да го турят в бяло дупе). А ти после ходи се жалвай на ония, дето са „обучени да се справят с такива ситуации“… ЕвроГейците нали така правят? И какъв е резултата? Афганецът като изнасили немкиня или французойка, осъждат го на… глоба в размер на половината му месечна социална помощ. Ама третополови мишки като тебе сигурно точно на това се надяват.