6.8 C
София

Бил Гейтс: Microsoft помогна на Apple да стане това, което е сега

Най-четени

В наскоро публикуваната биография на Стив Джобс покойният главен изпълнителен директор на Apple се изказва доста негативно за своя конкурент от Microsoft. Бил Гейтс обаче реагира доста меко на критиките на Джобс и отбелязва, че навремето именно той е помогнал на Стив Джобс и Стив Возняк да създадат компютъра Mac, който по-късно става основата за успеха на Apple.

В биографичната книга Стив Джобс нарича Гейтс „пълен чудак“, „фантазьор“ и „притежаваща куп недостатъци личност“. Джобс смята, че на младини Гейтс е бил арогантен и затворен в себе си млад човек. Въпреки това, вчера в интервю за телевизионния канал ABC бившият шеф на Microsoft заяви, че Джобс леко хитрува с подобни изявления, тъй като именно благодарение на тези си качества той „не се е хванал на стръвта на главата на Apple“.

„В различни периоди в миналото Apple имаше сериозни финансови затруднения, докато Microsoft активно се развиваше и доходите й нарастваха, така че в критиката по мой адрес няма нищо изненадващо“, каза Гейтс. Той отбеляза също, че през 80-те години на миналия век над платформата Apple Mac е работила и Microsoft, като е спомогнала да бъдат създадени както операционната система Mac OS, така и „ключов софтуер“ за нея.

„Знаете, че ние си сътрудничихме в продължение на повече от 30 години. През това време направихме много велики неща… Той (Джобс) често се сблъскваше с проблема, че по отношение на цената продуктите на Apple бяха насочени към толкова ограничен елитарен кръг, че на практика бяха извън основния пазар. Може да се каже, че именно благодарение на Microsoft Apple започна да намалява цените на продуктите и да ги прави по-достъпни за масовия потребител. В качеството си на конкуренти ние взаимно се стимулирахме“, завърши Гейтс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини