Биографичният филм за Стив Джобс има най-успешен кинодебют за годината

0
46

Определено можем да кажем, че новият биографичен филм за съоснователя на Apple Стив Джобс бе доста очакван и този интерес закономерно се трансформира във впечатляващи резултати в боксофиса.

Лентата на режисьора Дани Бойл регистрира най-добрият дебют на нова продукция от началото на годината в Съединените щати, що се отнася до средните приходи от кинопрожекция. По досегашни данни, филмът, който бе пуснат в относително малка селекция от подбрани кина, е взел средно по 130 000 долара от всяко място. Така дебютният му уикенд донесе над половин милион долара, което го нарежда на 15-то място в класацията на най-добрите премиери по този показател.

Лентата е и най-добрия такъв дебют на режисьора Дани Бойл, като за сравнение отличения с „Оскар“ Slumdog Millionaire изкара над 360 000 долара, когато дебютира в 10 кина през 2008 г. или средно по 36 000 от салон.

Наречен просто Steve Jobs, главната роля във филма на Universal е поверена на Майкъл Фасбендер, който показва Джобс в период на три големи продуктови премиери. Продукцията не е и без своите критици като самият изпълнителен директор на Apple Тим Кук я заклейми като „опортюнистична“, което пък накара сценаристът Аарон Соркин да отвърне на удара, посочвайки ужасяващите условия, при които се трудят работниците в заводите, произвеждащи продукти на компанията в Китай.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари