fbpx
3.3 C
София

Биохакер харчи хиляди всеки месец, за да спре процеса на стареене

Най-четени

Мъж харчи минимум по 1500 паунда на месец, за да се опита да живее по-дълго. Казва, че дори би обмислил да се замрази, за да може да се върне в бъдеще. 36-годишният Леон Курита-Гудлок е твърд привърженик на биохакинга, което е събирателно понятие за „подобряване на тялото“.

Той казва, че е решил да предприеме действия, след като е видял как двамата му родители умират, и сега приема до 60 хапчета на ден.

Работи в модната индустрия и казва, че би искал да живее вечно, ако може, но ако не успее, прави всичко възможно, за да се справи със старостта.

Леон, който е роден в САЩ, но живее в Лондон, заяви:

Бих искал да живея вечно. Майка ми почина на 70-годишна възраст от рак, а баща ми почина от сърдечносъдови проблеми на 86-годишна възраст тази година. Последните 20 години от живота им бяха пълна мизерия, те се грижеха един за друг, и двамата имаха рак и други заболявания като диабет, сърдечна недостатъчност, инфаркти и едва ходеха. В този момент защо си жив? Няма нищо по-тъжно от това да носиш собствените си родители по стълбите и да им правиш бани с гъба.

Леон казва, че има пет нива на биохакинг.

Започва се от по-малко натоварващите фитнес и гладуване на първо ниво, а крайната цел е пето ниво с футуристични биологични промени.

След като наблюдава как родителите му се борят със здравето си, Леон решава да направи драстични промени в начина си на живот преди 10 години.

Започва с първо ниво на биохакинга.

Всяка сутрин той се събужда между 4 и 5 часа сутринта и отделя време за себе си, за да медитира, да отиде на фитнес и да изпие два литра вода. Между 18:00 и 21:00 ч. приема между 1500 и 1800 калории на ден, а през останалата част от деня гладува.

Пие вода и черно кафе, за да потисне глада си, и се храни предимно по японски с храни като кафяв ориз, водорасли, супа мисо, месо, риба, плодове и зеленчуци.

Като баща и съпруг, през уикенда не пости – за баланс. През седмицата не пие алкохол, а събота и неделя си позволява много малко количество. 

Постенето е най-плодотворното нещо, което правя. Водното гладуване е, когато от три до 14 дни не се храниш и единственото, което можеш да консумираш, е вода и сол за електролити. Веднъж годишно правя десетдневно гладуване на вода. Чувствам се по-силен от другите хора, сякаш съм победил нещо.

Според него гладуването помага за контрол на всички кръвни маркери, подобрява нивата на холестерол, функциите на клетките, подкрепя хомеостазата, биологичната стабилност, за която се предполага, че обръща процесите по стареене. 

Във второ ниво се използват различни видове терапии – терапия с червена светлина, инфрачервена терапия и прием на по-малко известни добавки.

Приемам по 60 хапчета на ден и всеки месец харча по няколко хиляди долара за хранителни добавки. Правя терапия с червена светлина веднъж дневно в продължение на 45 минути, за да намаля естетическите етапи на стареене.

Използва и криотерапия – седене в студена вана, пълна с течен азот. Прави ледени вани по три минути, за да намали ефектите на стареенето.

„На всеки шест месеца се подлагам на хидротерапия на дебелото черво”

След това на Леон следва да бъде направена колоноскопия, за да се гарантира, че червата му са здрави.

Третото ниво на биохакинга включва по-скъпи тестове и диагностика – като разширени кръвни изследвания, ядрено-магнитен резонанс, компютърна томография и епигенетични изследвания веднъж годишно.

Последното е тест, който разкрива „генетичната“ ви възраст, а не биологичната, и се състои от пълно 3D MRA сканиране.

Четвъртото ниво на биохакинга е доста напреднало и включва терапия със стволови клетки, хормонална терапия, пептиди, пиене на собствена урина и приемане на лекарства по лекарско предписание.

В Юта, САЩ има известен лекар, който извършва лечение със стволови клетки на цялото тяло.

Лечението, което ще проведа един ден, струва 120 000 долара и инжектира всяка една част в тялото ви със стволови клетки, включително интимните ви части, за да ви направи отново млади.

Пептидите са по-малко известни молекули, които си инжектира с инсулинова спринцовка.

Има различни видове, като например метаболитни пептиди – те ще бъдат спасителите на следващото поколение. Леон използва и метформин, лекарство за диабет, въпреки че няма диабет, което понижава кръвната му захар и, както твърди, забавя стареенето.

Финалният етап на биохакерството е бъдещето и тепърва предстоят много опити – като например да се заменят части от тялото с изкуствени.

Говорим не само за подмяна на органи при нужда, но и на чисто функционални “хакове”. Например подмяна на крайниците, с цел повече сила, повече скорост, като цяло по-големи възможности. Може би ще е нещо като Cyberpunk, но в реалността. 

А ако всичко друго се провали, Леон заяви, че е щастлив да бъде криогенно замразен като краен начин да избегне смъртта.

Бих се съгласил тялото ми да бъде замразено. С надеждата, че в бъдеще ще могат да ме върнат обратно.

Вие какво мислите за биохакинга? Подкрепяте ли го? Бихте ли се подложили на такива процедури?


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

26 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини