Биткойнът бе включен в топ-6 рейтинга на валутите за цената на наличната парична маса

1
289

В края на месец юли капитализацията на биткойна превиши $200 милиарда. По този показател първата криптовалута успешно съперничи с повечето фиатни валути, ако се направи оценка по количеството налична парична маса. Този показател е по-висок при американския долар, еврото, японската йена, китайския юан и индийската рупия.

През 2017 година, когато цената на един BTC приближи $20 000, в този неофициален рейтинг биткойнът зае пето място.

Американският долар е най-голямата фиатна валута според циркулиращите в света банкноти. Според данните на Федералния резерв, в обръщение са банкноти и монети с обща сума $1,95 трилиона, три четвърти от които са купюри от по $100 и $200.

На второ място се намира еврото. Според официалните статистики, към месец юли тази година в обръщение са €1,38 трилиона. Тази валута се появи през 2002 година и оттогава този показател нарасна с над три пъти. Повечето от тази наличност се намира в банкоматите и е в купюри от по €20 и €50.

Биткойнът е на шесто място. Към днешен ден в обръщение са 18,48 милиона BTC монети, всяка от които сега струва около $10 800.

По време на своята скорошна реч пред медиите, ръководителят на Федералния резерв Джером Пауъл заяви, че започва преходът към политика на ‘таргетиране на усреднената инфлация’. Криптовалутното общество възприе тези думи като сигнал за ръст на инфлацията, което ще доведе до увеличение на покупките с помощта на биткойни

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Майкъл
Майкъл
1 година

„Американският долар е най-голямата фиатна валута според циркулиращите в света банкноти. Според данните на Федералния резерв, в обръщение са банкноти и монети с обща сума $1,95 трилиона, три четвърти от които са купюри от по $100 и $200.“

Има ли банкноти по $200 ?!