12.1 C
София

Биткойнът достигна най-високото си ниво от средата на месец май досега

Най-четени

Най-голямата и популярна криптовалута в света в момента отново се намира в прогресивен възход на цената на курса си, като в момента се търгува на цена до 42 606 щатски долара, което представлява най-висока стойност от 18 май насам, когато започна рязкото свиване на цената на биткойна. Наблюдателите на пазара посочват 40 000 долара като важна точка в ценовия курс на биткойна, която дава индикация дали крипто пазара се намира в подем или стагнация. Рано сутринта тази неделя цената на популярната криптовалута дори достигна 41 739 щатски долара.

„Подобни промени в цената със сигурност предполагам известен подем на пазарната ситуация“, казва Джонатан Чисман, ръководител на извънборсовите и институционални продажби на борсата на крипто активи в публикация от събота. „Разбира се, сега предстои да видим дали цената на биткойна ще успее да се стабилизира в тази посока – ако си спомним върха на 20 май тази година, ще видим, че трябва да измине известно време на постоянно гравитиране около стойността от 40 000 щатски долара, за да можем да приемем, че курса на криптовалутата се намира в подем“, допълва коментара си той. Припомняме, че на 20 май биткойнът се търгуваше на цена до 42 541 щатски долара.

Биткойнът, който в продължение на седмици губеше от своята стойност, и изгуби повече от половината от рекордната си цена от 65 000 щатски долара, която достигна през месец април, сега се намира в няколко поредни дни на покачване на цените, тъй като подкрепящите коментари от страна на Илън Мъск и Тейти Ууд помогнаха за обръщане на ценовата крива на популярната криптовалута. В допълнение, зад сегашното покачване на котировките на биткойна със сигурност стои и неотдавна излязлата новина, че Amazon търси да назначи експерти по криптовалути в своите отдели, без да уточнява точно за какво са ѝ необходими такива кадри. Самият факт обаче, че подобни места за работа бяха обявени от компанията, накара мнозина да повярват, че лидерът в онлайн търговията може да се готви за сериозна крипто експанзия.

Едуард Моя, старши пазарен анализатор за Северна Америка в Oanda Corp., предложи нотка на предпазливост относно неотдавнашната серия от дни на покачване на цените на валутата.

„Интересът на дребно е силен, докато институционалният интерес донякъде изостава и се нуждае от нови подобрения. Силната волатилност на биткойна може да остане повишена през уикенда и търговците не трябва да се изненадват, ако цената скочи до над 42 000 долара, но не се знае какво може да последва след това.“, коментира той.

Главният изпълнителен директор на популярната борса за крипто активи Delta Exchange от своя страна каза, че няма да бъде изненадващо, ако видим, че биткойнът прехвърли 45 000 долара до края на месец август. Въпреки това обаче, скачането на цената му до над 50 000 долара, според него ще отнеме доста повече време, а само окончателното пробиване на психологичната граница от 50 000 долара на цената на крипто актива, би имало потенциала да привлече нови потоци на инвестиции в биткойна.

Абонирай се
Извести ме за
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини