Биткойнът изведнъж се срина до $47,5 хиляди

21
3194

Днес, 23-ти април, цената на биткойна рязко се срина на ниво под 50 хиляди американски долара за 1 BTC. Вчера курсът на водещата криптовалута бе на ниво $55 хиляди, а в днешните обедни часове неговата цена падна до $47,5 хиляди.

Към настоящия момент (13:30 часа наше време) основната криптовалута възстанови донякъде своята цена и се търгува при курс $49 346, като това е спад от почти 10% за изтеклите 24 часа.

Предполага се, че причината за този спад е корекцията в края на седмицата, при която инвеститорите реализират печалби от продажбите на натрупаните към настоящия момент биткойни.

Агенция Bloomberg е на мнение, че основната причина за срива на цената на водещата криптовалута е, че президентът на САЩ Джо Байдън предложи двойно да бъде увеличен данъка печалба за хората, които печелят най-много. Финансовите аналитици на Bloomberg отбелязват, че данъчните проблеми от подобен род могат да окажат огромно влияние върху курса на биткойна. Американските инвеститори вече имат опит в това отношение. Преди време, когато имаше 70% ръст в цента на основната криптовалута, САЩ обложи тези хора с данък ръст на капитала, който се удържа, ако криптовалутата е съхранявана за повече от две години и след това нейната цена бързо е нараснала.

Към днешен ден, американците, които са инвестирали в биткойни вече имат от 600% до 900% печалба. Ако Байдън реализира своя план, то те ще трябва да дадат 43,4% от тези пари под формата на данъци. Явно всеки търси начин да спаси спечеленото.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
21 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари