Биткойнът поскъпна до отдавна невижданите над $18 000

4
575

В нощта срещу сряда на 18 ноември курсът на биткойна продължи да расте и достигна рекордните $18 483. Пазарната капитализация на основната криптовалута постави нов рекорд – исторически максимум от $341,95 милиарда. Предишният рекорд по капитализация в размер на $325 милиарда бе поставен на 17-ти декември 2017 година.

В началото на сутрешните търгове бе направена корекция до цена $17 500 за един BTC. Към публикацията на този материал (9:45 часа) първата криптовалута се търгува на ниво $17 794.

Курсът на биткойна за първи път от три години преодоля бариерата от 18 хиляди долара. Като се вземат предвид темповете на ръст през последните дни, рекордните значения от $20 000, които видяхме месец декември 2017 година, скоро ще бъдат достигнати. Само за два дни ръстът на първата криптовалута е над 5% а от началото на месец октомври към днешен ден цената на биткойна нарасна над 1,6 пъти.

Да напомним, че PayPal официално обяви, че дава възможност на своите клиенти да купуват, съхраняват и да продават криптовалута. Това важи не само за Bitcoin, но и за Ethereum, Cash и Litecoin. Освен това, до края на годината се очаква да бъде дадена възможност за заплащане на покупките с помощта на криптовалута, която ще може да се използва в над 26-те милиона търговски обекти, използващи PayPal.

Според финансовите анализатори, конкретно този ръст на биткойна се дължи на очакваното отслабване на долара на фона на планираното монетарно стимулиране на американската и не само на американската  икономика.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари