Биткойн курсът постави годишен рекорд – над $12 400, но след това малко спадна

0
361

Този понеделник курсът на биткойна достигна малко над $12 400, като по този начин счупи рекорда за тази година, но не и постигнатото през 2018 година. Цената на основната криптовалута все още се колебае в неголеми граници, а финансовите експерти са на мнение, че той ще се закрепи на ниво около $12 000.

Германското издание Finanzen, цитирано от Business Insider съобщи, че при тази цена на биткойна инвеститорите започват да намират в основната криптовалута застраховка от инфлацията на фона на почти нулевия доход от държавните съкровищни облигации.

Най-популярната в света криптовалута поскъпна с над 200% в сравнение минимума от месец март тази година. Основната причина за това е, че индустриалните гиганти и неголемите инвеститори започнаха масово изкупуване на биткойни.

Това рали се образува от падането доходността от другите активи. Понеже съкровищните облигации предлагат съвсем малка доходност, инвеститорите се обърнаха към хеджиращите активи, включително златото и биткойна, за да се защитят от бързо растящата инфлация.

И така на фона на повишения интерес към биткойна, неговият курс този понеделник  прехвърли $12 000 и се задържа на това високо ниво целия вторник и в началото на сряда.

Финансовите експерти  считат, че курсът на биткойна расте и заради спада на реалната доходност. ФЕД планира в най-близко бъдеще да поддържа лихвените равнища около нулата, а това ще доведе до понижаване на доходността и от съкровищните облигации може би до нулата и хората търсят да получат доход от други активи.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари