Биткойн транзакциите никога не са били по-скъпи

5
1790

Изпращането на крипто валута през биткойн мрежата никога не е било по-скъпо, отколкото сега, като таксите за транзакции нарастват до нови максимуми в резултат на редица взаимосвързани фактори.

Според данни на YCharts, средната такса за транзакция с биткойн е 62 щатски долара към момента на написването на тази статия, което на практика обезсмисля немалка част от дребните транзакции с криптовалутата.

Дори през последния период на крипто мания, в края на 2017 г., транзакциите в биткойн мрежата само са се доближавали до стойностите, които има една транзакция в момента.

Такси за транзакции с биткойн

Внезапното покачване на таксите за транзакции се е случило в резултат от набор от различни фактори и събития, които сами по себе си може да нямат толкова драматично въздействие, но ефектът им се проявява в настоящата комбинация.

Отчасти скокът в таксите може да се дължи на високи нива на натовареност на мрежата, предизвикани от масовото разпродаване по-рано тази седмица поради спад в цената на биткойните, заедно с усилията на някои инвеститори да се възползват от вълната.

Този проблем с високата натовареност се усложнява от спадовете в добивната мощност на криптовалутата, причинени от експлозиите и наводненията във въглищни мини в региони на Китай, които са домакини на голям брой съоръжения за добив на биткойн. Тъй като централите, задвижвани с въглища, не могат да продължат своите операции, колективната мощност на биткойн майнърите също претърпява затруднения.

Традиционно блоковете на транзакциите се обработват приблизително на всеки десет минути, но голямата трудност за добив и ниският хешрейт на мрежата означава, че някои блокове отнемат час или повече, за да бъдат усвоени, което е безпрецедентно.

Трудността при копаене, която се увеличава в съответствие с изместванията в общия хешрейт, се калибрира автоматично след всеки обработен блок от 2016 г. (приблизително на всеки две седмици), което означава, че следващата промяна на трудността трябва да се случи до началото на май.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари