Биткойн тържището CoinWallet затваря врати след хакерска атака

2
20


Биткойн борсата CoinWallet.co анонсира, че официално прекратява своята дейност от 01.05. след осъществена успешна хакерска атака към него. Въпросната атака е била осъществена на шести април и е компрометирала ключова характеристика в системата. Макар и криптираните пароли и други данни да са били откраднати, финансови данни не са откраднати. Въведената уязвимост в системите на компанията е била запушена, но от Coinwallet споделят, че не им е известно докъде се простира пробива. Освен промяна на паролите, администриращите хранилището съветват потребителите да променят данните си за вписване и в други криптохранилища, ако те съвпадат с тези за CoinWallet.

Независимо от това, че отворената дупка в системата е била запушена, управляващите CoinWallet, но споделят, че нито времето, нито усилията и средствата за поддържане на платформата вече е целесъобразно за тях.

Silicon Angle коментира, че настоящият инцидент е поредния от серия атаки, осъществени наскоро, сред които тези срещу ShapeShift AG и Coinkite Inc., като последните спряха дейността си след осъществения пробив. Дънкан Райли от SA коментира, че не всички компании от биткойн бизнеса разполагат със средствата и възможностите да се борят със сериозните целенасочени атаки, на които те често биват подлагани. Една от малкото компании устояли на този род ициденти са BTCC Technology Ltd., които се справиха с хакерска атака през януари, но се разделиха с голяма суа финансови средства за тази цел.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Azhen_nib_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Някой някъде стана много богат , ето това е новината.

_nib_
_nib_

Някои.Трябва масирана атака.Сам човек не може да се справи.Нз каква техника трябва да има.