fbpx
1.4 C
София

Бихте ли си купили приложение за iPhone на стойност 10 000 долара?

Apple промени решенията за ценообразуване на приложенията в App Store в съответствие с части от миналогодишното споразумение за колективен иск

Най-четени

Apple драстично разшири ценовите си опции в App Store, за да даде на разработчиците по-голям контрол върху начина, по който определят цените на приложенията си в 45 валути.

Apple твърди, че промените в ценообразуването на приложенията имат за цел да дадат на разработчиците по-голяма гъвкавост в начина, по който определят цените на приложенията си в целия свят. Компанията добавя 700 нови ценови опции, както и инструменти за ценообразуване в своята система за плащания, за да определя цените за всяка държава или регион в App Store и да управлява валутните курсове.

Този ход е следствие от миналогодишното уреждане на колективен иск, подаден от разработчици на iOS, във връзка със забраната от страна на Apple на приложения, които заобикалят системата на Apple за плащане при покупки в приложенията. Едно от условията на споразумението беше Apple да разшири броя на ценовите опции, достъпни за разработчиците за абонаменти и покупки в приложенията. Разработчиците също така се оплакаха от минималната стойност от 0,99 долара в App Store (за САЩ).

Сега разработчиците ще могат да избират между 900 ценови опции за различни приложения, включително абонаменти и еднократни покупки. Налични са 600 нови ценови опции, както и 100 по-високи ценови опции между 1000 и 10 000 долара, които се предоставят при поискване от Apple. Ценовите опции варират от 29 до 10 000 щатски долара. Преди това ограничението беше 1000 долара.

Новите „ценови стъпки“ включват 0.10, 0.50 , 1, 5, 10 и 100 долара. Допълнителният избор на ценови опции може да се увеличава постепенно в ценовите диапазони. Примерите на Apple в таблицата по-долу включват всеки 0.10$ до $10, всеки 50c между $10 и $50 и всеки $1 между $100 и $200.

Освен това разработчиците могат да изберат да имат закръглени крайни цени вместо .99. А разработчиците на абонаментни приложения, които продават в няколко държави и валути, могат да изберат местната „витрина“, която познават най-добре, като основа за автоматично генериране на цените. През пролетта на 2023 г. всички приложения ще имат тази възможност за ценообразуване.

„Ценообразуването е основополагащо за тези възможности, тъй като дава възможност на разработчиците да избират между различни бизнес модели, като еднократни покупки и множество видове абонамент.“

се казва в съобщение за пресата на Apple.

„Тези нови подобрения в ценообразуването ще бъдат налични за приложенията, предлагащи абонаменти с автоматично подновяване, от днес, а за всички останали приложения и покупки в приложението – през пролетта на 2023 г., което дава на всички разработчици безпрецедентна гъвкавост и контрол върху ценообразуването на техните продукти в 45 валути.“

Източник: zdnet

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини