Би Би Си пускат BitTorrent пакет на Doctor Who

0
36


Британският медиен гигант Би Би Си показа за пореден път, че е здраво стъпил в новия век. След като наскоро медийната институция на Острова инициира мащабна кампания за доставката на милион устройства, изградени на основата на Raspberry Pi с цел стимулиране на интереса към дигиталните технологии в британските малчугани, Би Би Си се обърна към BitTorrent, за да достави съдържание посредством P2P технологията.

Става дума за доставянето на пакет с 10 серии на придобилия култов статус сериал „Доктор Кой“ (Doctor Who). Пакетът ще се разпространява безплатно, като в него ще е включено въвеждащо видео от сегашния „доктор“ Питър Капалди и 10-минутно превю на Rose, първия епизод от новата серия епизоди на сериала. За да може потребител да гледа десетте епизода (споменатите два видеоматериала идват безплатно) ще трябва да заплати $12, за да ги „отключи“. В самия пакет са включени епизодите: Rose, The Empty Child / The Doctor Dances, The Girl in the Fireplace, Blink, The End of Time, The Vampires of Venice, The Doctor’s Wife, The Rings of Akhaten, The Day of the Doctor и Listen. Освен това, закупилите си пакета ще получат до допълнителни пет въвеждащи кратки филма с участието на Капалди, както и документалния филм Doctor Who: Earth Challenge, в който главният актьор и Джена Колман се срещат с почитатели на сериала по целия свят.

„Нашата мисия е да доставим съдържание по един легитимен начин до възможно най-много фенове по света. Ние присъстваме на много територии, но не сме навсякъде, и не всеки има достъп до платна телевизия“, споделя в интервю за Guardian Джулия Кенън, отговаряща за игралните филми към BBC Worldwide.

„Ние имаме също и много млада публика. Те използват активно технологиите и много от тях ползват съдържание в Интернет, така че да разберем навиците им и да бъдем с тях, там където са те е много важно за нас“, споделя пред изданието Кенън.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари