Благодарение на AI, специалистите в рекламата ще имат огромна сила — експертите

0
64

Чрез изкуствения интелект, в следващите 30 години професионалистите по PR и реклама ще придобият невиждани суперсили, включително и способност да предсказват бъдещето. Venture Beat е проучила PR-агенти, дистрибутори и разпространените маркетингови инструменти за това, каква е ролята на машинното обучение за професията.

„Машинното обучение вече помага на търговците за по-ефективното използване на данните от клиентите“ — Джеф Хардисън, заместник-председател на Lytics.

„Нашите данни са с 80% — 90% по-точни при предсказването на това, което ще се случи в следващите 30 дни. За три дни ние можем да предскажем каква ще бъде динамиката на развитие в рамките на 30 дни“, казва Саиф Аджани, ръководител на Keyhole, представляваща анализаторска компания, използваща средствата за машинно обучение Google Tensor Flow.

„Машинното обучение работи добре с големи обеми от данни и ни помага за решаване на проблемите от сорта на класификацията. Той също ни помага за идентифициране на общите елементи от съдържанието, което става популярно… като цяло, ние виждаме предимствата на машинното обучение за работа с големи обеми от данни в областта на превода, разпознаването на образи и защита от спам“ — Стив Райсън, директор на BuzzSumo, предоставяща възможност на потребителя да оцени популярността на съдържанието.

„С помощта на машинното обучение, TrendKite може да направи анализи и препоръки на база изследване на по-голям обем от данни, отколкото може да се справи всеки човек. Това ни дава възможност, например да отделим безплатните медийни канали от другите типове съдържание, за да можем по-добре да разчитаме на въздействието на PR върху бизнеса“ – казва съоснователя на AirPR Шаръм Фулдгар-Мърсър.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за