В много смарт-часовници вече има детектор за падане. Такава функция има и в модела Apple Watch Series 4. Именно благодарение на тази опция е била повикана линейка за човек, който е паднал в банята си в безсъзнание.

Благодарение на умният си часовник, 67-годишният норвежки пенсионер е успял да спаси живота си. Пенсионерът е бил сам у дома, подхлъзвайки се и падайки в банята. Поради това, той е претърпял сериозно увреждане на черепа и е загубил съзнание.

В часовника обаче, към този момент сработил бутонът на детектора за падане и линейката била повикана от смарт-часовника в дома на пенсионера. Поради факта, че медицинският персонал е пристигнал навреме, на лицето е била указана своевременна помощ и сега норвежецът е в безопасност.

Бутонът за детектор за падане на Apple Watch Series 4 се активира по подразбиране за хора над 65-годишна възраст. Ако системата открие падане на потребителя, то на дисплея се появява уведомление с въпрос дали е необходимо да се обади на спешна помощ. Ако собственикът на часовника не реагира до минута, линейката се извиква автоматично.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
KuzmanovvБезгранична наивностИмеАнгел Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ангел
Ангел

Кога ли ще доживеем такова обслужване и в нашата родина?
Имам в предвид, връзката на спешния център с такъв тип устройства.

Безгранична наивност
Безгранична наивност

Ти сериозно ли искаш да те следят нон стоп и да знаят дори кога падаш и кога ставаш? Осъзнаваш ли, че тази статия си е чист PR на смарт часовниците на Apple, колко готино било да имаме такова устройство и да бъдем следени постоянно…

Име
Име

Невероятно е че има такива устройства… Колко жалко че живеем в България

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Интересно, дали имат бутон ”sex/pause“❓
Иначе ще засече рязко повишаване на пулса, кръвното и т.н. 😀😀😂