Най-големите производители на хранителни продукти и битова химия сключиха споразумение с компанията INS за стартирането на тестови продажби чрез новата цифрова платформа. Тя осигурява модел, при който хората ще могат да купуват необходимите продукти и стоки директно от производителите, а това е с 30% по-евтино, отколкото в магазините.

При традиционния търговски модел производителите договарят бъдещите цени с магазините. Новата услуга дава възможност за самостоятелното определяне на цените. Новата платформа се базира на разпределен регистър, а това дава възможност за създаването на децентрализирана система за разпределяне на продуктите и стоките.

Компанията стартира засега в тестов режим, мащабируема саморегулираща се платформа. В новата платформа отпада необходимостта от търговци на дребно и продавачи. Технологията на смарт-договорите позволява изграждането на честни, прозрачни и лишени от риск отношения между производителите. В рамките на платформата ще се разгръщат маркетингови кампании и програми за лоялност, с които да се награждават най-активните купувачи.

В новата система, базирана на блокчейн, най-главното е репутацията. Тук изключително важни са отзивите и оценките, които не могат да се променят и изтриват. Стартирането на новата система е планирано за 2018 година, първоначално във Великобритания и се очаква включването на Mars, Uniliver, Valio и Friesland Campina.

Създателите на INS твърдят, че към днешен ден пазарът е възможно най-неефективен към купувачите и производителите, а блокчейнът може да промени това положение на нещата и да елиминира необходимостта от търговци и посредници.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари