Боб Дилън разговаря с Watson за любовта и музиката в нова реклама на IBM

0
11


Американската фолк-рок легенда и текстописец Боб Дилън реши да захвърли бунтарското си амплоа и да се впусне в разговор със суперкомпютъра на IBM Watson за музиката и любовта.

Краткото рекламно видео е част от нова рекламна кампания на Big Blue, изготвено с помощта на Ogilvy & Mather в опит да обясни как екипът зад суперкомптъра прилага способностите му да пресява огромни количества информация (както самият Watson споделя във видеото, той може да „чете“ 800 милиона страници в секунда). За целите на настоящата реклама, IBM са използвали възможностите на пет услуги на Watson, които обработват 320 песни от репертоара на Дилън, за да може извлекат водещи теми в музиката му. Освен възможност за обработка на данни, супер машината може да анализира личностни качества, притежава вградена способност за анализ на тона и извличане на думи от реч.

Освен видеото с Дилън, IBM пуснаха още два клипа от кампанията – с млада актриса на Анабел, която играе спасило се от рак дете и Кенет Дженингс, рекордьор по спечелени игри в Jeopardy, който беше победен именно от Watson през 2011г.

IBM полага сериозни усилия в развитието на Watson, който вече се използва в здравния и в бизнес секторите успешно.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за