Болница използва Microsoft Teams, за да предпази служителите от COVID-19

0
547

Университетската мрежа за здравни грижи „Св. Лука“ в Пенсилвания снабди всички пациентски легла с устройства с инсталиран Microsoft Teams, с което положи основите на телездравето сред американските лечебни звена.

През последните няколко седмици болничната мрежа, подобно на много от нас, се насочваше към преминаването към технология за продължаване на комуникацията между пациентите, спешно настанените и всички останали, със своите близки, без те да имат физически достъп до тях, тъй като болниците на мрежата са затворени за посетители поради извънредните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Вирусът, който бе обявен за пандемия от Световната здравна организация миналия месец, предизвика 2 милиона потвърдени случаи по целия свят. Правителствата наложиха ограничения, надявайки се да забавят разпространението на вируса и да дадат време на болниците да могат да лекуват вече заразените.

Но инициативата на „Св. Лука“ не се изчерпва дотук. Болничната мрежа вече въвежда използването на Microsoft Teams не само между пациентите и техните близки, а и между лекуващите лекари, останалия медицински персонал и самите пациенти. Това е поредният пример как коронавирусната епидемия освен криза, същевременно е и възможност – това новаторско решение позволява на лекарите да имат комуникация със своите пациенти, както и да се свързват с колеги за назначаване на лечение или експертно мнение, без да се налага непрекъснато да сменят слоеве защитно облекло.

Към момента болницата разполага с около 100 устройства, които може да внесе в отделението за интензивно лечение и някои други легла, като използва софтуера за видео чат на Microsoft Teams, за да предложи на пациентите начин да общуват с лекарите независимо дали са в стаята или не. „Телефонът е по-добър от нищо, но не се доближава до очния контакт с някого или физическата близост. И все пак, на фона на трудностите, които цялото човечество преживява в момента, тази нова наша практика спасява много пациенти от усещането за пълна изолация.“

Microsoft осигурява връзката далеч не само на центъра „Св. Лука“. Приложението Microsoft Teams вече се използва от много научни институции, центрове и корпорации. Сред тях е и козметичната марка L’Oréal, която се довери на софтуера за видео чат, за да адаптира фабриките си по целия свят за производството на дезинфектанти за ръце.

Дистанционната работа, към която се насочват почти всички в света към момента, направи приложения като Zoom, WebEx на Cisco, FaceTime на Apple, Duo на Google, Houseparty и Skype на Microsoft ежедневна част от живота на много хора. Общият ръст за последните три седмици на употребата на споменатите приложения се равнява на 40%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари