fbpx
5.3 C
София

Борбата на китайските власти с пристрастяването на тийнейджърите към игрите удари по сървърния бизнес на Intel

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

В началото на есента властите на КНР предприеха мерки за ограничаване на времето, което непълнолетните граждани могат да прекарват в компютърни игри. Три часа седмично беше ограничението. Както се оказва, тези ограничения са се отразили негативно върху сървърния бизнес на Intel. По-специално, в посока облачни услуги, приходите са намалели с 20% в сравнение с третото тримесечие на миналата година.

Сама по себе си негативната динамика привлече вниманието на анализаторите, участвали в обсъждането на крайните резултати от тримесечието, и те съответно са се обърнали към ръководството на Intel за подходящи обяснения. Главният изпълнителен директор Патрик Гелсинжър е заявил, че последното тримесечие ситуацията на китайския пазар не е била съвсем типична. Делът на продуктите на Intel на пазара на облачни системи в Китай е много висок, така че когато местните власти са решили да ограничат дейността на непълнолетните клиенти на геймърските услуги в страната, провайдерите на подобни услуги са били принудени да преинвентаризират складовите си наличности и да преразгледат плановете си. През четвъртото тримесечие търсенето на сървърни компоненти от тяхна страна, според прогнозите на Intel, също ще остане на ниско ниво и като цяло ще са необходими до две тримесечия, за да се нормализира ситуацията.

Ограничителните мерки вече породиха редица злоупотреби от страна на непълнолетните китайски геймъри. Някои започнаха да използват личната информация на родителите си, за да заобиколят забраната за използване на геймърските услуги за повече от три часа седмично. В Китай също има услуги за отдаване под наем и продажба на акаунти, по отношение на които тези ограничения не важат. Властите са решени да потискат подобни опити за заобикаляне на забраната, така че в близко бъдеще цялата тази дейност неминуемо ще се отрази върху бизнеса на доставчиците на сървърно оборудване.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини