Бордът на директорите на Twitter ще обсъжда продажбата на компанията

0
13

ReCode съобщи, че на 8-ми септември ще се състои среща на борда на директорите на Twitter, които ще обсъждат възможността за пълна или частична продажба на компанията.

 

Според изданието, няма да е лесно да се намери купувач. Според предварителните оценки, Twitter струва около $18 милиарда. Това не е чак толкова голяма сума, но е много голяма за компания, която всяко тримесечие е на загуба и няма ръст.

Засега висшето ръководство на Twitter се опитва да подобри бизнес показателите и търси начин за намаляване на загубите. Естествено, първият вариант е съкращението на персонала. Twitter счита, че по този начин компанията ще стане по-привлекателна за потенциалните купувачи.

 

ReCode допълва, че освен продажбата на компанията, бордът на директорите ще търси и други начини за излизане от кризата. Ръководството на Twitter се надява, че големите акционери на компанията – бившият генерален директор на Microsoft Стив Балмър и принцът на Саудитска Арабия Ал-Уалид бин Талал ал Сауд ще увеличат своите дялове в компанията, понеже такива им бяха намеренията в началото на годината. Но засега това не се е случило, а те притежават 9% от акциите на Twitter.

От друга страна, Twitter би могъл да продаде услугите Vine, MoPub и Fabri, които не оказват влияние на основния продукт.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за