Борсата за криптовалути Eterbase е била хакната – изявление за откраднатите $5.4 млн.

8
769

Миналата седмица се появи информация, че европейската борса за обмен на криптовалути Eterbase е атакувана от хакери. В резултат на това са откраднати активи на голямата стойност.

Компанията публикува изявление по въпроса:

„Скъпи потребители,

 

Вчера информирахме нашите клиенти, че горещите портфейли* на ETERBASE Exchange бяха компрометирани и активи на стойност около $5.4 милиона са откраднати.

 

Правоприлагащите органи са информирани и ние ще им съдействаме колкото можем в предстоящите разследвания.

 

Искаме да информираме нашите потребители, че имаме достатъчно капитал, за да посрещнем задълженията си.

 

В същото време, ние искаме да уверим всички, че това събитие няма да е край за нашето приключение.

 

След одит на сигурността от известни световни компании, нашата работа ще продължи. Ще обявим дата на отварянето на ETERBASE Exchange платформата колкото се може по-скоро.“

Ето шестте горещи портфейла, които са изпразнени от крадците – съдържащи Ether, Tezos, Bitcoin, ALGO, Ripple и TRON монети

Най-голям дял се формира от Ether – почти $3.9 милиона от $5.4 милиона общо откраднати пари.

Проследено е движението на откраднатите средства – до конкурентни платформи за обмен като Binance, HitBTC и Huobi. Те са помолени за съдействие, най-вече в замразяването на средствата, за да не могат хакерите да се разпореждат с тях, предават от Tripwire.

*Горещи портфейли са тези портфейли за криптовалута, които са свързани с Интернет. Потребителят се доверява на онлайн платформа за управлението на публичните и частните ключове, вместо да го прави самостоятелно – както е при студените портфейли.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари