Бостънската полиция беше хакната от Anonymous

0
17

Хакерската група Anonymous разби сървърите на полицията в американския град Бостън. Паднала е защитата и на някои други институции в района, които са свързани с органите на реда. Част от откраднатата информация вече е пусната за публично разглеждане в мрежата, а агресивният акт е бил провокиран от арестите по време на масовите протести във връзка с инициативата Occupy Boston, която се проведе на 11 октомври, предаде Tech Spot.

Хактивистката група е публикувала паролите и потребителските имена на хиляда бостънски полицаи. Също така са изтекли имена, адреси и номера на социални осигуровки на други хиляда офицери от Бирмингам, щата Алабама. Атакуван е бил и сайтът на Международната асоциация на полицейските шефове. Anonymous са разбили защитата на фирмата Matrix Group, която се занимава с уеб дизайн. Нейни клиенти са били множество полицейски организации. Данни за тях, както и за финансите на фирмата са били публикувани от хакерите на публично място.

Някои от хакнатите сайтове са били с подменени начални страници, където за известно време е бил достъпен антиполицейски рапърски клип. Общата равносметка на Anonymous включва извеждането от строя на 40 различни сайта, които по някакъв начин са били свързани с полицията. Сайтът на Международната асоциация на полицейските шефове е останал свален най-дълго. Той е бил недостъпен през почивните дни в края на миналата седмица.

„Нека това е предупреждение както към бостънската полиция, така и към органите на реда навсякъде: бъдещите актове на агресия срещу нашето движение ще срещнат отмъщение”, се казва в обръщение на Anonymous, публикувано в сайта Pastebin.

Ето каква е официалната реакция на полицията в Бостън, по повод на хакерската атака:

„Разбрахме, че различни сайтове, които се използват от членове на бостънската полиция са били хакнати и информацията в тях вероятно е компрометирана. В светлината на тази ситуация, бостънската полиция изисква от персонала на всички свои отдели да подсигури служебните си акаунти, като смени паролите за тях, в рамките на полицейската мрежа.”

„Потвърждавам, че подобно нещо наистина се е случило и че в момента тече федерално и местно разследване по въпроса”, е заявил Томас Ний – шеф на една от полицейските асоциации, която осъмна с хакнат сайт след атаката на Anonymous.

Членове на инициативата Occupy Boston са заявили, че не са молили хакерската група Anonymous да отмъщава за тях, но са отказали да порицаят атаката към полицейската интернет мрежа от страх, че техните електронни пощи могат също да станат обект на атака.

Поредната атака на хакерската група далеч не е първата по адрес на органите на реда и едва ли ще бъде последната.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за