Брад Смит: „Появата на ДВГ промени всички сектори на икономиката“

1
903

Методите с използването на изкуствен интелект ще променят живота на хората през нашия век, както това направи двигателя с вътрешно горене през 20-ти век – повсеместно и във всички области. Това е мнението на президента на Microsoft Брад Смит, който се изказа по отношение на ИИ технологиите.

Президентът на Microsoft сподели своето виждане за потенциала на изкуствения интелект по време на представителна конференция в Лисабон. Брад Смит е уверен, че ИИ ще промени обществото толкова радикално, колкото това направи двигателят за вътрешно горене през 20-ти век.

„За бъдещите поколения ИИ ще бъде оръдие на труда каквото светът още не е виждал. Следователно той може да се използва и като оръжие“ – предупреди Смит.

„Важно е да си поставяме правилните цели – не за това, какво по принцип можем да постигнем с новата технология, а как тази технология може да подобри нашето общество“.

Брад Смит допълни, че ако погледнем първата половина на 20-ти век ще видим, че трансформацията е осъществена благодарение на само едно изобретение – двигателят с вътрешно горене. Благодарение на него са изградени автомобилът и самолетът, товарните автомобили и тракторът. ДВГ промени всички сектори на икономиката. Справедливо е да се каже, че през следващите 30 години – до 2050 година ИИ ще изиграе същата роля в глобалната икономика.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Денят на страшният съд наближава. Гответе се.