Това приложение модифицира HTTP заглавията в мрежовите запитвания с помощта на вредоносен код.

Аналитиците на компанията Flashpoint съобщиха за създалата се растяща тенденция за използването на специализиран софтуер от типа на HTTP Injector за получаването на безплатен интернет достъп. Тези действия могат да доведат до голям спад на доходите на телекомуникационните компании от целия свят. Това с особено голяма сила важи за компаниите, предоставящи интернет чрез SIM карта.

Според експертите, последно време в Глобалната мрежа особено активно се обсъжда използването на подобни програми за получаването на безплатен мобилен интернет. Софтуерът от този тип модифицира HTTP заглавията в мрежовите пакети. По този начин става възможно безплатното включване на различни мобилни устройства чрез редица специализирани портали.

Специалистите споделиха, че хакерите от този тип са най-много в страните на Южна Америка и най-вече в Бразилия и в по-малка степен – в Колумбия. Целта на киберпрестъпниците са южноамериканските телекомуникационни компании и мобилни оператори.

Файловете, необходими за компилирането на програмата HTTP Injector се разпространяват предимно чрез защитения месинджър Telegram.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари