Брайън Краних е новият СЕО на Intel

0
30

Intel повишиха Главния си оперативен директор Брайън Краних в Главен изпълнителен директор. Подобно повишение започва да се превръща в запазена марка за компанията. Всеки шеф от Анди Гроув насам първо е бил Главен оперативен директор. Същото важи и за Краних, който е шестият по ред СЕО на Intel.

Краних работи в Intel от 1982 година насам, изпълнявайки различни длъжности, от управител на фабрика в американския щат Аризона до изпълнител по проекта за обновяване на производителната техника на компанията във всичките им предприятия по света. Назначаването му за СЕО е сигнал, че Intel продължават да приемат за приоритетно оборудването и поддържането на фабриките си. Компанията е един от малкото производители на чипове, които все още се гордеят това, че притежават производствените си мощности.

Междувременно оглавяващата софтуерния отдел в Intel Рене Джеймс бе повишена в длъжност президент. Джеймс бе председател на фирмата McAfee, която Intel купиха миналата година и участва в борда на директорите и на други компании като Vodafone и VMware.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари