Братята Коен увековечават създателя на Silk Road във филм

0
30

Създателите на емблематични ленти като „Фарго“ и „Няма място за старите кучета“ Итън и Джоел Коен започват работа по сценария на Dark Web, предава Holywood Reporter. Филмът ще разказва историята на създателя на Silk Road Рос Уилям Олбрихт или Dread Pirate Roberts.

29-годишният мъж създава и управлява най-голямото тържище за наркотици и нелегални стоки в анонимизиращата мрежа на Tor. Улбрихт стартира Silk Road през 2010г., а три години по-късно той е арестуван и осъден на доживотен затвор без право на замяна по редица обвинения, но събитията, довели до ареста му включва опит за наемане на поръчкови убийци, преследване, корумпирани служители, опитали се да заграбят задържаната цифрова валута, генерирана от бизнеса на Улбрихт и много неизвестни – звучи, като идеалния сценарий за братята Коен и проект с потенциал, равен поне на култовата криминална драма „Фарго“.

Филмът ще е продукция на Fox и засега не е известно, дали режисурата му също ще се поеме от от братята Коен. Сценарият ще се базира на серия от статии, публикувани по случая в WIRED.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за