Браузърът в електромобилите на Tesla ще се базира на Chromium

4
520

Браузърът в електромобилите на Tesla не е нещо особено и не е голяма изненада, че някой се оплака на Илън Мъск в Twitter, че въпросният уеб браузър е бавен, неудобен и ненадежден. Отговорът на главния изпълнителен директор на компанията бе бърз: Tesla възнамерява да модернизира своя браузър, който вече ще се базира на проекта Chromium – изключително популярният проект с отворен код, който се използва от Google, Opera а отскоро и от Microsoft.

Това съвсем не означава, че браузърът в електромобилите на Tesla ще прилича на Chrome, Opera или Edge. Подобно на другите компании, Tesla ще използва Chromium енджина, за да осигури надеждност и висока скорост на отваряне на уеб страниците.

Постът на Мъск в Twitter не разкрива никакви подробности относно обновяването на браузъра. Не се знае кога ще бъдат въведени промените. Но излязлата наскоро актуализация на софтуера засегна и браузъра на Tesla и това може да се окаже достатъчно за потребителите, докато не излезе напълно обновената версия, базирана на Chromium проекта.

Съвсем скоро се очаква Microsoft да представи новата версия на браузъра Edge, базирана на Chromium с енджина WebKit. Microsoft усилено тества този браузър. Съвсем скоро той ще стане достъпен за обикновените потребители, желаещи да вземат участие в неговите тестове, преди да бъде интегриран в операционната система Windows 10.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
АлоcybercopМозила, какво направи? Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
cybercop
cybercop

Факт е, че няма равен на Blink сред двигателите за уеб браузъри, но се случва нещо невиждано до момента. Роди се мега проект с отворен код, който е спонсориран от най- мощните софтуерни и дори хардуерни компании в света. Проект, който концентрира средства и генерира продукт, равен на най- мощните корпоративни проекти.

Мозила, какво направи?
Мозила, какво направи?

И някъде там далеч на второ място е Firefox. Уж създаден за човек, не за печалба, а какво наблюдаваме в последно време – намаляне на пазарния дял с всеки изминал ден.

cybercop
cybercop

Алтернатива трябва да има. Независимо, колко далеч е по брой на потребители. Лошото е, че само още един проект от висока класа не е истинска алтернатива, но, тази дейност изисква огромен ресурс. Не, непременно пари, но, работа по един проект по осем часа на ден, предполага финансиране и си е същото. Купчината незначителни браузъри, базирани на webKit са пародия и на тях не може да се разчита. Не случайно в Chromium проекта изхвърлиха милиони редове, специфичен за Apple код, преди да почнат разработката на Blink. Истински алтернативен проект можеше да се оформи около Presto, ако жалките му собственици бяха проявили… Виж още »

Ало
Ало

Монополите не са нещо добро, но все ще се появи някой да защити появата на естесетвен монопол създаден да обслужва всички според потребностите и възможностите. Накрая Маркс ще се окаже прав, че централизирането на стопанските процеси се получава по естествен път и ще е следващата стъпка след пазарната икономика. Това просто не е пазар, това е чист монопол. Черна дупка! Хромиум е добро нещо, но за да не се изкриви представата ни за „добро“, трябва да има много мощни алтернативи.