Новият браузър може да осигури на потребителите още по-голяма защита и конфиденциалност, включително и от интернет провайдърите. Това е вече особено актуално след излизането на решението за американските интернет провайдъри да имат правото да продават потребителските данни без разрешението на самите потребители.

Новият браузър Brave явно хвърля ръкавица на Google Chrome и Mozilla Firefox и обещава да осигури ново ниво на конфиденциалност в интернет.

Както и другите браузъри, така и и Brave има режим „инкогнито“, който не оставя цифрови следи в историята на онлайн активността и не позволява на уеб сайтовете да засекат конкретното посещение на потребителя. Сега се работи върху ново ниво на защита, включващо технологиите на анонимната мрежа Tor.

Създател на този браузър е програмистът Ян Чжу, работил върху конфиденциалността на Yahoo и Tor. Той сподели, че Brave осигурява ново ниво на защита, включително и от наблюдението и следенето на собствения интернет провайдър или от страна на другите потребители в една и съща Wi-Fi мрежа.

Защитата от провайдърите стана особено актуална след като в началото на месец март Федералната комисия по комуникациите одобри закона за продажба на личната информация на потребителите без тяхното съгласие. След това законът бе одобрен от Сената.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари