Браузърът Brave ще бъде съпроводен от безопасната интернет търсачка Brave Search

0
535

Ориентираният към конфиденциалност браузър Brave, създаден от бившия генерален директор на компанията Mozilla Брендън Айк (Brendan Eich), ще бъде съпроводен от собствена търсачка за десктоп и мобилни устройства. Компанията Brave Software официално обяви, че е закупила търсачката Tailcat с отворен сорс код, която бе разработена от екипа, който сега работи върху проекта Cliqz – симбиоза между търсачка и браузър. Именно тази технология ще бъде в основата на търсачката Brave Search.

„Почти всички съвременни търсачки се базират на енджините на големите технологични гиганти или използват техните технологии. За разлика от тях, системата Tailcat е изцяло независима и може да предостави високо качество на търсенето в Глобалната мрежа. Именно това искат потребителите – бързо и качествено търсене в интернет без да се нарушава тяхната конфиденциалност“ се казва в съобщението на Brave за медиите.

Компанията заяви, че нейната търсачка няма да следи IP адресите и няма да използва потребителските данни за подобряване на търсенето. Тя ще предлага същото ниво на конфиденциалност, каквото осигурява Brave. Бившият екип, разработил Cliqz, който сега работи върху Tailcat, изцяло преминава към Brave Software. По този начин, компанията ще стане първата в света, която предлага на всички фирмен безопасен браузър със собствена търсачка. Компанията допълва, че през следващите няколко месеца ще изчисти алгоритмите и няма да прилага откровена цензура.

Търсачката Brave Search ще бъде стартирана в края на пролетта или началото на лятото тази година. Потребителите, които искат да тестват Brave Search могат да се регистрират в специално създадената уеб страница.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари